Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ποια εφημερίδα έχει αυτό το πρωτοσέλιδο για τον "Τόρο" και τι γράφει;

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ
ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΞΑΝΘΙΩΤΗ
ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


Πολλά λέγονται και γράφονται για τις ευρωπαϊκές Σειρήνες που ηχούν εδώ και καιρό στα αυτιά του Βασίλη Τοροσίδη. Η εκτίμηση που υπάρχει τελικά για τον διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος φαίνεται να επιθυμεί την αποχώρησή του από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη μεταγραφή του στο εξωτερικό, είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα του βάλει εμπόδια.

«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι»! Η λαϊκή παροιμία ταιριάζει απόλυτα στο θέμα του Βασίλη Τοροσίδη και το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί πολύ τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Εξέδρας» είναι πολύ πιθανό ο Ελληνας διεθνής να μη φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα από τη νέα περίοδο.

Μπορεί η πρόταση της Στόουκ Σίτι ή της Ρόμα να μην έχει φτάσει ακόμα επίσημα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν θα αργήσει να γίνει, καθώς δεν είναι απλά φιλολογικό το ενδιαφέρον για τον Ελληνα αμυντικό. Ο Τοροσίδης έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά τη μεταγραφή που επιζητά κάθε φιλόδοξος ποδοσφαιριστής, έστω και αν ξέρει ότι στον Ολυμπιακό είναι «βασιλιάς».

Κατά τα φαινόμενα, στον Ολυμπιακό δεν είναι διατεθειμένοι να του «κόψουν τον δρόμο», σε περίπτωση που φυσικά ικανοποιηθούν στα οικονομικά ανταλλάγματα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μια ρήτρα 8 εκατ. ευρώ. Φυσικά, αυτό το ποσό είναι δύσκολο έως απίθανο να δοθεί από κάποια ομάδα του εξωτερικού, αλλά με ένα ποσό των 5 εκατ. ευρώ στον Πειραιά δεν θα είχαν αντίρρηση να τον δώσουν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλει να πουλήσει κανέναν παίκτη, και πολύ περισσότερο Ελληνα, αλλά έχει φτάσει στα αυτιά του ότι ο Τοροσίδης θέλει (και πολύ μάλιστα) να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα έρθει η επίσημη πρόταση της Στόουκ Σίτι και θα είναι δελεαστική για τον Ολυμπιακό, σε βαθμό που να είναι πιθανή η παραχώρηση του, τη στιγμή μάλιστα που το επιθυμεί και ο παίκτης.

Ενα καλό ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην περίπτωση αυτή. Φυσικά και υπάρχει ο Γιάννης Μανιάτης, που τα πάει πολύ καλά στην προετοιμασία και δείχνει να είναι ικανός να καλύψει τη θέση στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει την εναλλακτική λύση του Φρανσουά Μοντέστο, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και η έκπληξη.

Να μείνει δηλαδή ως ακόμα μια επιλογή ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος είναι πολύ βελτιωμένος και με μεγάλη διάθεση στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Δύσκολο φαντάζει να κινηθεί ο Ολυμπιακός για την απόκτηση ενός μπακ, προκειμένου να καλυφτεί το κενό σε περίπτωση της αποχώρησης του «Τόρο», αλλά γι' αυτό θα αποφασίσει ο Βαλβέρδε. Δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε εξελίξεις για το θέμα Τοροσίδη και αυτό θα γίνει στην περίπτωση που έρθει η επίσημη πρόταση από την αγγλική ομάδα ή ακόμα και από τη Ρόμα και μια γαλλική, από την οποία λέγεται ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον (Παρί Σεν Ζερμέν).


Πηγή:  http://www.exedrasports.gr/