Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Απομακρύνονται τα παρατημένα πλοία απο το λιμάνι Αλεξανδρούπολης


Πολλοί είναι οι κίνδυνοι
από την παραμονή τους
εντός του λιμένα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΑ;


«Τα παρατημένα πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αυτό το καλοκαίρι, θα φύγουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Είναι οριστικό». Τα παραπάνω δήλωσε στη «ΓΝΩΜΗ» ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Χρήστος Σκεύας, παρέχοντας έτσι νέες διαβεβαιώσεις σχετικά με την απομάκρυνση των πλοίων-φαντασμάτων του Φώτη Μανούση που εδώ και μήνες δημιουργούν μία απαράδεκτη εικόνα στο λιμάνι μας.

Η αλήθεια είναι πως τόσο καιρό, έχουμε ακούσει ουκ ολίγες διαβεβαιώσεις περί της απομάκρυνσης των πέντε πλοίων του γνωστού πλοιοκτήτη. Άλλωστε, ουκ ολίγα είναι τόσους μήνες και τα παράπονα και οι καταγγελίες κατοίκων και επισκεπτών, ενώ και οι άνθρωποι του ΟΛΑ έχουν πολλές φορές επισημάνει και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το λιμάνι μας από την παραμονή των ανενεργών πλοίων.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει ο ΟΛΑ για την απομάκρυνση των πλοίων «Θεσσαλονίκη», «Νόνα Μαίρη», «Σαμοθράκη», «Παναγία Σουμελά» και του υδροπτέρυγου «Κάβειρος», δεν είχε αίσια κατάληξη, καθώς ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο, τελικά, δικαίωσε τον ΟΛΑ. Έτσι, προκηρύχθηκαν νέοι διαγωνισμοί για την απομάκρυνσή τους, οι προσφορές των οποίων θα ανοιχθούν στις αρχές Αυγούστου.

Ωστόσο, ενδιαφέρον και κινητικότητα υπάρχει από την πλευρά του κ. Μανούση, ο οποίος μπορεί μέσω εγγυητικών επιστολών προς τον ΟΛΑ, πριν τη λήξη της κατάθεσης προσφορών από άλλους ενδιαφερόμενους, να καταβάλει τα ποσά που προβλέπουν οι εγγυητικές στον Οργανισμό Λιμένα και να απομακρύνει ο ίδιος τα πλοία του.

«Υπάρχει επικοινωνία με τον κ. Μανούση και γνωρίζει για τους νέους διαγωνισμούς. Τον έχουμε ενημερώσει για τις εγγυητικές επιστολές που προβλέπονται για το κάθε πλοίο και θα δούμε πώς θα πορευθούμε. Σε κάθε περίπτωση, είτε έτσι είτε μέσω διαγωνισμών, για τους οποίους υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον, τα πλοία, μπορεί και σε λίγες μέρες, να έχουν φύγει από το λιμάνι» σημειώνει ο κ. Σκεύας.


Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/