Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Ευχαριστήθηκαν... συλλήψεις διακινητών οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας

Τέσσερα άτομα έπεσαν στα χέρια τους τα ξημερώματα, με διαφορά ολίγων ωρών

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συγκεκριμένα σήμερα (17/07/2011) τις πρώτες πρωινές ώρες , μετά από συντονισμένες ενέργειες της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, συνελήφθησαν τέσσερις Αφγανοί διακινητές με διαφορά δυο ωρών.

Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν στην περιοχή της Ν. Βύσας Ορεστιάδας, συγκεκριμένα συνελήφθησαν στις (03:30 ) δυο Αφγανοί διακινητές καθώς αποπειράθηκαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας 25 λαθρομετανάστες με δυο πλαστικές βάρκες, στην πρώτη βάρκα επέβαιναν οι δυο διακινητές οποίοι ερχόμενοι στην ελληνική όχθη άπλωναν σχοινί κατά μήκος του ποταμού Έβρου για να γίνει γρηγορότερα η διεκπεραιώσει των λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος με την δεύτερη βάρκα.

Δυο ώρες αργότερα (05:30) στην περιοχή Ορεστιάδας συνελήφθησαν άλλοι δυο διακινητές επίσης υπήκοοι Αφγανιστάν, κάτοικοι Τουρκίας οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας ομάδα 16 λαθρομεταναστών με μία πλαστική βάρκα. Αρχικά επιβίβασαν στην πλαστική βάρκα οχτώ λαθρομετανάστες τους οποίους οι δυο διακινητές αποβίβασαν στην ελληνική όχθη, την ώρα που επέστρεφαν στην Τουρκική πλευρά με σκοπό να προωθήσουν και τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες οι άντρες της ειδικής ομάδας που επέβαιναν στο πλωτό μέσο που διαθέτουν προχώρησαν στην σύλληψη τους.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε αύξηση εισροής λαθρομεταναστών στον Έβρο, γεγονός που οφείλετε κατά πολύ στο ότι η στάθμη του ποταμού Έβρου σε πολλά σημεία δεν ξεπερνά τα 40 με 50 εκατοστά, με αποτέλεσμα οι λαθρομετανάστες να περνούν το ποτάμι ακόμα και πεζοί.

 
Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/