Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

185 φορτηγά περνούν καθημερινά απο το τελωνείο των Κήπων

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει αυξημένη κίνηση και από Τουρκία προς την Ελλάδα, παρόλο που υπάρχει ακόμη η βίζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με μέσο όρο διέλευσης 185 φορτηγών ημερησίως, διεξάγεται η κυκλοφορία στο τελωνείο Κήπων Έβρου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η περιοχή μας μπορεί να αποτελέσει ένα διαμετακομιστικό κέντρο με προοπτικές.

Στο μέσο του καλοκαιριού η κίνηση είναι αυξημένη στο συνοριακό σταθμό, όπως παραδέχεται ο προϊστάμενος τελωνείου Νίκος Λεμονάκης, «υπάρχει μεγάλη κίνηση στα εμπορευματικά φορτηγά. Ο μέσος όρος είναι 185 φορτηγά την ημέρα, τόσα μπαίνουν και άλλα τόσα βγαίνουν από τη χώρα μας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν φυσικά πολλές λεωφορειακές γραμμές και επιπλέον ο τουρισμός ιδιωτών από Ελλάδα για Τουρκία.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει αυξημένη κίνηση και από Τουρκία προς την Ελλάδα, παρόλο που υπάρχει ακόμη η βίζα. Διαπιστώνουμε ότι η κίνηση είναι αυξανόμενη. Επιπλέον τα σύνορα διέρχονται και οι Τούρκοι μετανάστες, που επιστρέφουν στην πατρίδα τους με άδειες από την Ευρώπη».

Παρά το γεγονός ότι το προσωπικό του τελωνείου δεν επαρκεί για να καλύψει την αυξημένη κίνηση οχημάτων, ωστόσο προγραμματίζονται περισσότερες βάρδιες, ώστε μην προκαλούνται μεγάλες ουρές και πολύωρη αναμονή.

 
Πηγή:  http://www.e-evros.gr/