Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Στο Μικρό Διάκοσμο ο καραγκιοζοπαίκτης Γιάννης Βουλτσίδης

Συνεχίζει για τέταρτη σερί χρονιά τις ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Ίμερο του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών

      ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ;


Για τέταρτη χρονιά συνεχίζει τις ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο Μικρός Διάκοσμος, του Θρακιώτη Καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 29 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τέλη Αυγούστου και θα λάβουν χώρα στο Μικρό Διάκοσμο, στον Ίμερο του Δήμου Μαρώνειας Σαπών.

Μιλώντας σχετικά ο Γιάννης Βουλτσίδης στάθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες είναι πολυποίκιλες και συνδυάστικές. Φέτος θα υπάρχει η έννοια του «Πρόσφορου» σε όλες τις εκδηλώσεις, που δεν θα είναι κάτι άλλο από παραδοσιακές γεύσεις Συγκεκριμένα θα υπάρχουν εργαστήρι Κεραμικής, φωτογραφίας. Βραδιές ποίησης, Αρχαίου Δράματος, λαϊκές αφηγήσεις, παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής μας-Ποντιακά, Καππαδόκικα, αλλά και Κρητικά-, τα οποία θα συνοδεύονται και από παραδοσιακά φαγητά, όπως Πισία, Καππαδόκικη πίτα, αλευροχαλβάς, για τα νυχτέρια κ.α.

Σημειώνεται ότι στις 3 και 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά οι γιορτές καρπών, με την συνεργασία του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας και του Δήμου Μαρώνειας-Σαππών.

Για δεύτερη χρονιά οι παραγωγοί της Ροδόπης θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και θα καλέσουν το αγοραστικό κοινό της περιοχής, να γνωρίσει και να γευθεί τα τοπικά προϊόντα, που είναι φυσικά, ποιοτικά και πεντανόστιμα. Ακριβώς λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι σημαντικό και χρηστικό να καταλάβουμε ως πολίτες ότι έχει μεγάλη αξία να αγοράζουμε τοπικά προϊόντα και Ελληνικά προϊόντα, γιατί με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε θέσεις εργασίας για τις μελλοντικές γενιές. Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν τους ότι κάθε προϊόν εισαγόμενο που βάζουν στο καλάθι τους-επειδή είναι 20 ή 50 λεπτά πιο φθηνό-πολύ απλά, αγοράζουν ανεργία για τις νέες γενιές, αφού εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας τις χώρες προέλευσης των ειδών που αγοράζουν.

Καταλήγοντας ο κ. Βουλτσίδης κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στις εκδηλώσεις, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «αποτελούν τροφή του μυαλού, για να σκέφτεται να προβληματίζεται και να δίνει λύσεις στα προβλήματα, αντί να μιζεριάζει και να μένει απαθής».


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/