Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

«Τα έχουμε κάνει μπάχαλο». Ο τίτλος του Πανόπουλου για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου!!!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΠΙΛΑΒΙΟ, ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ;
 


«Τα έχουμε κάνει μπάχαλο». Αυτός είναι ο τίτλος που θα έβαζε στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Χρήστος Πανόπουλος. Σε συνέντευξή του ο ισχυρός άνδρας της SKODA Ξάνθης μίλησε για την κατάσταση του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, ενώ πρόσθεσε πως κρατά τα παιδιά του μακριά από τα διοικητικά!


Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Πανόπουλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία



Σας προκάλεσαν έκπληξη οι αποκαλύψεις για την παράγκα νούμερο 2;

«Αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είμαστε οι πρώτοι που τα εφηύραμε. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται ένας χαμός, από την Πορτογαλία μέχρι την Ιταλία και από το Βέλγιο μέχρι την Τουρκία. Εμείς οι Ελληνες και λόγω της ιδιοσυγκρασίας μας και της τάσης για εύκολο κέρδος, δεν θα αποτελούσαμε εξαίρεση σε αυτή την ιστορία»


Εσείς είχατε αντιληφθεί όλο αυτό το παρασκήνιο;

«Δεν είχα αντιληφθεί απολύτως τίποτα. Βεβαίως και άκουγα όπως κάθε Ελληνας ότι γίνεται χαμός στη Β’ και τη Γ’ Εθνική, αλλά αυτό είναι κάτι που αιωρείται χρόνια ολόκληρα. Δεν είχε γίνει ποτέ αποδέκτης του οποιουδήποτε υπονοούμενου για την ομάδα μου»


Μήπως ζείτε σε κάποια… γυάλα;

«Τις καφενειακές συζητήσεις που ακούγατε εσείς και όλοι οι Ελληνες άκουγα και εγώ».


Σας άρεσε το προφίλ παραγόντων όπως ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης;

«Ο,τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να κατακρίνει ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο, παρά μόνο θα πω ότι αυτό που ενοχλεί περισσότερο από όλα την κοινωνία και τον απλό άνθρωπο είναι η έπαρση. Κι αυτή την έπαρση όλοι να την αποφεύγουμε».


Νιώθετε ότι έχετε και εσείς ευθύνη για την κατρακύλα του ποδοσφαίρου μας;

«Ο Χρήστος Πανόπουλος, καλώς ή κακώς, συμμετέχει σε αυτό που λέγεται ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και έχει και αυτός τις ευθύνες που του αναλογούν και δεν αποτελεί εξαίρεση. Θα ήθελα να μην συμμετείχα και να μην συμμετέχω και στο μέλλον. Το δεύτερο, δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν γίνεται»


Πιστεύετε ότι το εξιλαστήριο θύμα της παράγκας νούμερο 2 θα είναι μόνο ο Μπέος;

«Πρέπει να αφήσουμε την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει ήρεμα και σοβαρά τη δουλειά της και θα ευχόμουν ο καθένας να βγει από αυτή την ιστορία με την ευθύνη που του αναλογεί. Ούτε κάτι παραπάνω, ούτε κάτι λιγότερο»



«Τα παιδιά μου τα κρατάω μακριά από το ποδόσφαιρο»

Για ποιο λόγο είστε ακόμα στη Skoda Ξάνθη;

«Είμαι στο ποδόσφαιρο γιατί για την Skoda Ξάνθη δεν έχω βρει ακόμα την επόμενη μέρα. Να είστε σίγουρος ότι αν την είχα βρει, δεν θα ήμουν στο ποδόσφαιρο. Δεν θα ήμουν με τίποτα. Φουλ στοπ!»


Θα παροτρύνατε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με την Ξάνθη;

«Τα παιδιά μου τα κρατάω μακριά από το ποδόσφαιρο. Κανένα από αυτά δεν θα είναι ποτέ η συνέχειά μου στην ΠΑΕ, δεν θα ασχοληθούν ποτέ με αυτή και το ποδόσφαιρο. Και οι τρεις είναι Skoda Ξάνθη και θα συνεχίσουν να είναι φίλαθλοί της»


Στο τελευταίο συμβούλιο της Λίγκας επικυρώθηκε η βαθμολογία. Για ποιο λόγο αφού υπάρχουν τόσες δικαστικές εκκρεμότητες;

«Κάποιοι από τους εκπροσώπους των ομάδων που ψήφισαν κατά της επικύρωσης, συμμετείχαν σε επιτροπή διαπραγμάτευσης με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Γνωρίζουν λοιπόν πολύ καλά ότι αν η Σούπερ Λίγκα δεν επικύρωνε τη βαθμολογία και αν δεν γίνει εγκαίρως η κλήρωση, μπορεί να γίνει ακόμα και καταγγελία της σύμβασης. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τις τέσσερις ομάδες που ψήφισαν κατά (Παναθηναϊκός, Αρης, Λάρισα, Πανσερραϊκός), τη στιγμή που η επικύρωση έγινε με τη σημείωση ότι οποιαδήποτε απόφαση για προβιβασμό ή υποβιβασμό ομάδας θα ληφθεί υπόψη. Δηλαδή, αυτοί πρεσβεύουν την αξιοπιστία και εμείς την αναξιοπιστία; Ψηφίσαμε το αυτονόητο. Να μην κινδυνέψει η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση στην οποία εμείς ακόμα δεν συμμετέχουμε»


Εκτιμάτε ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά στο τέλος Αυγούστου;

«Η κλήρωση του πρωταθλήματος πρέπει να γίνει άμεσα, άσχετα αν δεν γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον περσινό βαθμολογικό πίνακα και παίρνοντας η κάθε ομάδα έναν αριθμό, γίνεται η κλήρωση. Οι αριθμοί που αναλογούν σε ομάδες που θα υποβιβαστούν, θα πάνε σε ομάδες που θα προβιβαστούν. Τόσο απλά…»


«Κάποιες αποφάσεις της ΕΠΟ μας κούφαναν»

Ποιες είναι οι ευθύνες της ΕΠΟ για όλο αυτό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί;

«Η ΕΠΟ, κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Σαν εποπτεύουσα αρχή, έπρεπε να ελέγχει και να ελέγχει σωστά. Επρεπε να τιμωρεί και να τιμωρεί σωστά. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στις τιμωρίες δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πλαστές ενημερότητες από τον Γενάρη και να περνάνε στο ντούκου. Δεν είναι δυνατόν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν (βλέπε ΟΦΗ). Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε στα μέσα Ιουλίου πότε θα γίνουν τα πλέι οφ της Β’ Εθνικής όταν τα μισά συμβόλαια των παικτών έχουν λήξει στις 30 Ιουνίου. Καλύτερα να παίξουν οι παίκτες 5Χ5. Γενικά πάρθηκαν πολλές αποφάσεις που μας κούφαναν. Ελπίζω στο μέλλον οι αποφάσεις της ΕΠΟ να μην μας κουφαίνουν και να συμβαδίζουν με τη λογική του δημόσιου αισθήματος»


Ποια είναι η άποψή σας για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο; Μήπως ήταν ανέτοιμος γι αυτή τη θέση;

«Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι είναι έτσι όπως το λέτε. Δεν ξέρω αν στη συνέχεια ο κ. Πιλάβιος θα έχει την ικανότητα να τρέξει την ΕΠΟ σε όλα τα επίπεδα ούτε μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό. Εκείνο που μπορώ να πω κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, είναι ότι χειρότερη λειτουργία της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν γίνεται να υπάρξει. Κάποιος, κάποιοι έχουν ευθύνες γι αυτό. Το κουμάντο στο πλοίο και την ευθύνη την έχει ο καπετάνιος»


Θα είχατε παραιτηθεί αν ήσασταν στη θέση του;

«Θα μου επιτρέψετε να μην σας απαντήσω»


«Στην ΕΠΟ ο Κόκκαλης, στη Λίγκα ο Βαρδινογιάννης»

Ποιοι παράγοντες θεωρείτε ότι θα μπορούσαν να παίξουν καταλυτικό ρόλο ώστε να βγει το ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει;

«Δύο είναι τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να δώσουν ένα καινούριο όραμα στο ποδόσφαιρό μας. Αν είχα τη δυνατότητα, θα έκανα πρόεδρο της ΕΠΟ τον Πέτρο Κόκκαλη και πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Εχοντας συνεργαστεί μαζί τους, ξέρω ότι έχουν και τις ιδέες και τις θέσεις να αναγεννήσουν το ποδόσφαιρό μας. Αμφιβάλλω όμως αν έχουν τη διάθεση και εν συνεχεία τον χρόνο για να το κάνουν»


Η Λίγκα γιατί δείχνει σημάδια διάλυσης;

«Εχω την αίσθηση ότι η Λίγκα δεν είναι στα όρια της διάλυσης, αλλά αισθάνομαι ότι είναι τελείως ακέφαλη. Όπως αισθάνομαι ότι είναι τελείως ακέφαλη και η ΕΠΟ. Για τη Λίγκα εκτιμώ ότι από τη στιγμή που σταμάτησε να ισχύει η ομόφωνη εκλογή του προέδρου, όπως ίσχυε την περίοδο που ήταν ενεργά παρόντες οι Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, το πράγμα άρχισε να χαλάει. Και δυστυχώς, άρχισαν πάλι να δημιουργούνται αυτά τα καταραμένα μπλογκ, ο δικός σου και ο δικός μου»


Θεωρείτε ότι η φυγή των Κόκκαλη-Βαρδινογιάννη και η αντικατάστασή τους από τους Μαρινάκη-Πατέρα έπαιξε ρόλο στο να φτάσει το ποδόσφαιρο εδώ που έφτασε;

«Ηταν σημαντικότατη η παρουσία και του Κόκκαλη και του Βαρδινογιάννη στη Σούπερ Λίγκα. Οι δυο τους έτρεξαν πολύ καλά τη λειτουργία και τα θέματα της και με μεγάλο σεβασμό ο ένας προς τον άλλο. Η χημεία των δύο αυτών ανθρώπων ήταν σημαντικό στοιχείο για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα στον συνεταιρισμό , ενώ στο ίδιο τέμπο ακολούθησαν και οι επόμενοι πρόεδροι μέχρι που αποχώρησε ο Βαρδινογιάννης από τη Λίγκα και τη θέση του πήρε ο Πατέρας. Στη θητεία του, ο κ. Μαρινάκης είχε την ατυχία να γίνουν πολλά στραβά. Βλέπε βία στα γήπεδα. Ο ίδιος παρορμητικά, πήρε κάποιες λάθος θέσεις, τις οποίες εν συνεχεία διόρθωσε, ενώ παράλληλα είχε να τρέξει και τον Ολυμπιακό και πιθανόν να μην είχε τον χρόνο να προχωρήσει τα σημαντικά θέματα του συνεταιρισμού»


Τι τίτλο θα βάζατε στο ελληνικό πρωτάθλημα με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας;

«Τα έχουμε κάνει μπάχαλο!»

.