Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Μυστική συνάντηση Σαμαρά-Στυλιανίδη για τα... συνθήματα των εκλογών!

Ο πρόεδρος και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ συζήτησαν αναλυτικά το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Μυστική... συντάντηση με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε πο ημερών ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ που αναμένεται να παρουσιαστει στις αρχές του φθινοπώρου, κατά την διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Όπως έγραψε σήμερα και το Έθνος, οι βασικοί άξονες είναι ήδη έτοιμοι, στη βάση των κατευθύνσεων που έχει δώσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Ο τίτλος που έχει δοθεί είναι το "πρόταση του μέλλοντος", αν και σε αρκετούς τομείς οι διαφορές με το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ το 2004 δεν είναι ευδιάκριτες. Απουσιάζουν, βέβαια, φράσεις όπως "επανίδρυση του κράτους" που έγιναν μεν "σημαία", αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή.


Τα κεφάλαια

Στρατηγική της ελπίδας: Σε αυτό περιλαμβάνονται αυτούσιες οι προτάσεις του "Ζαππείου 2".

Εθνική αυτοπεποίθηση: Στον τομέα αυτό περιλαμβάνονται θέματα, όπως η ανάγκη για άρση της βουλευτικής ασυλίας, ο έλεγχος των "πόθεν έσχες" όσων είχαν δημόσια αξιώματα από το '74 έως και σήμερα, η επιτάχυνση των ρυθμών απόδοσης Δικαιοσύνης, η πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος (στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η κατάργηση του ΣτΕ και η ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό).

Νέα Ελλάδα: Πρόκειται ουσιαστικά για προτάσεις που αφορούν κυρίως την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Ορισμένες από τις προτάσεις-θέσεις είναι οι εξής: Η καθιέρωση ανεξάρτητης αρχής αξιολόγησης προσωπικού, η σύνδεση αμοιβής με την παραγωγικότητα, η κατάργηση φορέων, η επανίδρυση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, η διαμόρφωση ενός διαφορετικού και πιο απλού πλαισίου για την ίδρυση επιχειρήσεων. Ξεχωριστό κεφαλαίο αποτελεί, τέλος, η αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου. Οπως έχει τονίσει ο κ. Στυλιανίδης, ο στόχος του είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ να είναι: Τολμηρό, αξιόπιστο, κοινωνικά δίκαιο και φιλελεύθερο.


Πηγή:  http://www.parapolitika.gr/