Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η Τουρκία αναβαθμίζει το κόμμα Ισότητας και Φιλίας του Σαδίκ

Σε πολιτικό βραχίονα της παρέμβασης της κυβερνώσας παράταξης της Τουρκίας στην μειονότητα της Δυτικής Θράκης εξελίσσεται η περίπτωση του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε πολιτικό βραχίονα της παρέμβασης της κυβερνώσας παράταξης της Τουρκίας στην μειονότητα της Δυτικής Θράκης, εξελίσσεται η περίπτωση του κόμματος Ισότητας και Φιλίας (DEB) που είχε ιδρύσει ο μακαρίτης πρώην βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ την δεκαετία του ΄90.

Μετά από πολλές διακυμάνσεις και ενώ πέρασε και από το στάδιο της πολιτικής χειμερίας νάρκης, την de facto υποβάθμισή του μετά την ανάδειξη του Αχμέτ Χατζηοσμάν σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από το 2007, είναι προφανές πως ο ρόλος του DEB τους τελευταίους μήνες βαίνει αναβαθμιζόμενος και αυτό το επιδεικνύουν διάφοροι Τούρκοι πολιτικοί παράγοντες με κάθε τρόπο.

Πριν από λίγες μέρες το DEB ανέλαβε εκ νέου από την Συμβουλευτική Επιτροπή την ευθύνη για την διοργάνωση του μνημοσύνου του Αχμέτ Σαδίκ, ενώ και τα όσα συνέβησαν στις δημοτικές εκλογές του 2010 με την απόφαση για την ύπαρξη ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού στον δήμο Κομοτηνής, δεν ήταν άσχετα με την επιδίωξη της αναβάθμισης της παρέμβασης της συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας μέσα στην μειονότητα. Πριν από λίγες εβδομάδες ο, πάντα απρόβλεπτος, Τσετίν Μάντατζη, έκανε δημόσια έκκληση προς τους ψηφοφόρους της μειονότητας να στραφούν προς το DEB αν και ο ίδιος βουλευτής εν ενεργεία του ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με το μειονοτικό ειδησεογραφικό portal «Azinlictsa» πριν δύο μέρες ο Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA), που δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, Χαλίτ Ερέν και ο Δυτικοθρακιώτης Βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) Χακάν Τσαβούσογλου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στήριξης στο Κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης (DEB).

Ο Δυτικοθρακιώτης Χαλίτ Ερέν, ο οποίος εκτός από Γενικός Διευθυντής του IRCICA τελεί χρέη Προέδρου και του Κέντρου Βαλκανικού Πολιτισμού (BALMED), μαζί με τον συγγενή του τον Βουλευτή Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του DEB στην Κομοτηνή και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Κόμματος Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης Μουσταφά Αλίτσαβους. Αναφέρθηκε ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Μουσταφά Αλίτσαβους τους ενημέρωσε λεπτομερώς για την πορεία ανασυγκρότησης του κόμματος και τις εργασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι ως το Κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης ευχαρίστησαν τους Χαλίτ Ερέν και Χακάν Τσαβούσογλου για την επίσκεψή τους που πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Το DEB με την ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι γνωστοποιούν την ικανοποίηση που ένιωσαν από την συνάντηση που είχαν με τον Γενικό Διευθυντή του IRCICA και με τον Βουλευτή του ΑΚΡ.


Επίσκεψη στον «Εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής» Ιμπραχήμ Σερίφ

Αναφέρθηκε ότι ο Γενικός Διευθυντής του IRCICA Χαλίτ Ερέν και ο Βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, την Πέμπτη 28 Ιουλίου επισκέφτηκαν επίσης τον Εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραχήμ Σερίφ με την συνοδεία του Τούρκου Γεν. Προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς.

 
Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/