Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

Περσίδες και πανσέληνος... Ρεμβάστε γιατί χανόμαστε!

Επειδή το ταμείο της καθημερινότητας είναι μείον για να μας αποζημιώσει, έρχεται η φύση να μας χαρίσει αφιλοκερδώς δύο νύχτες με πλούσιο θέαμα, σήμερα και αύριο

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Και επειδή το ταμείο της καθημερινότητας είναι μείον για να μας αποζημιώσει, έρχεται η φύση να μας χαρίσει αφιλοκερδώς δύο νύχτες με πλούσιο θέαμα. Την Παρασκευή οι Περσίδες θα φωτίσουν τον ουρανό με μία ασημένια βροχή 100 μετεώρων ανά ώρα. Το φαινόμενο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Αυγούστου.

Και όταν ξημερώσει το Σάββατο με το καλό μην βιαστείτε να βάλετε στο «συρτάρι» τον ρομαντισμό σας και την διάθεση να ρεμβάσετε. Το βράδυ έρχεται ένα ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι να σας κρατήσει παρέα μέχρι το πρωϊ. Εσείς το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε μια καλή θέση και παρέα για να περάσετε την Πανσέληνο.

Αν θέλετε θάλασσα έχει καλώς, διαλέξτε κατεύθυνση, από θάλασσα έχουμε περίσσευμα. Αν θέλετε ορεινά πάρτε τα βουνά. Αν πάλι προτιμάτε κάτι σε «αρχαίο πνεύμα αθάνατο», έχετε πολλές επιλογές, καθώς 75 αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και το Μουσείο της Ακρόπολης, θα παραμείνουν ανοιχτοί το βράδυ της 13ης Αυγούστου. Εξαίρεση ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στους οποίους γίνονται αναστηλωτικές εργασίες. Αν πάλι θέλετε να συνοδεύσετε το ρομάντζο υπό το σεληνόφως μετά μουσικής, θεάτρου και άλλων δημοσίων θεαμάτων και αυτό γίνεται, καθώς σε κάθε γωνιά της χώρας διοργανώνονται συναυλίες, παραστάσεις και εκδηλώσεις για όλα τα γούστα.

Φέτος έχουμε, όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικό, λόγους να ρεμβάσουμε. Πρώτον γιατί το ρεμβάζειν είναι οικονομικό. Δεύτερον η παρατήρηση των φαινομένων του ουρανού εκπίπτει φόρων. Ο ουρανός δεν εντάσσεται στο μνημόνιο, ίσος είναι ο μόνος που έχει γλιτώσει γιατί από γη και ακίνητα στερέψαμε. Τρίτον η πανσέληνος δεν έχει εισιτήριο (έχει...ελευθέρας) ενώ οι ώρες προβολής είναι όσες και όποτε θες. Και τέλος πάντων, επειδή το Φ.Π.Α. από Σεπτέμβρη θα μας... «αφήσει με την όρεξη», να χορτάσουμε λιγάκι ουρανό. Γιατί έχουμε ξεμείνει από «ψιλά» και από πατρίδα...

.