Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

Χωρίς καθηγητές, βιβλία και κτήρια θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά!!!

Ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας μιλάει για την δυσκολότερη χρονιά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σε εκπαιδευτικό επίπεδο

         ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ...
Ενας ακριβώς μήνας απέμεινε για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ωστόσο αυτό θα συμβεί με περισσότερα εμπόδια σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη. Ο λόγος; Δεν είναι μόνο ότι δεν θα υπάρχουν βιβλία, αυτό είναι σύνηθες άλλωστε. Ούτε οι ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές. Αυτήν την φορά θα απουσιάζουν και οι... καθηγητές, όχι απλά γιατί πιθανότατα θα έχουν απεργίες αλλά και επειδή δεν θα... υπάρχουν, μετά τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις αλλά και τις ελάχιστες προσλήψεις (αφού υπάρχει ο περίφημος κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε-δέκα αποχωρήσεις).

Φέτος θα γίνουν μόλις 500 - 600 προσλήψεις καθηγητών μόνιμου χαρακτήρα, ενώ σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία, οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τις 5.000, τη στιγμή που πέρσι υπήρχαν πιστώσεις για τουλάχιστον 15.800! Η φειδωλή πρόσληψη των εκπαιδευτικών θα συνοδευτεί από μια μαζική συνταξιοδότηση 11.000 καθηγητών, πράγμα που σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία αναμένεται να δημιουργήσει ένα κενό 20.000 θέσεων σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Παράλληλα, έχοντας επικεντρωθεί στο νομοσχέδιο για τις «μεταρρυθμίσεις» των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μάλλον ξέχασε τις τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, πέραν των κενών στους καθηγητές, έναν μήνα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς, έγινε αντιληπτό ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων έχουν πάρει μετάθεση λόγω κατάργησης του, με αποτέλεσμα η διανομή των σχολικών εγχειριδίων βρίσκεται ακόμα στον «αέρα».

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαΐδης εκτίμησε ότι αυτή θα είναι η δυσκολότερη χρονιά σε εκπαιδευτικό επίπεδο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!!!...

.