Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σύλληψη στα Λάβαρα διακινητή και 16 λαθρομεταναστών

Απετράπη η είσοδος στη χώρα σε επιπλέον ογδόντα περίπου μη νόμιμους μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνελήφθη σήμερα (28-09-2011), τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων-Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ο 40χρονος διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

Με την σύλληψή του, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους ογδόντα (80) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του Τουρκικού εδάφους.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά εκατόν εβδομήντα ένα (171) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.

.