Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση Χατζηοσμάν για αδυναμία παροχής ίντερνετ σε οικισμούς της Ροδόπης

Απευθύνεται προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Χάρη Καστανίδη


Αναφέρεται σε οικισμούς των Δήμων Αρριανών και Μαρωνείας - ΣαπώνΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα, με θέμα την αδυναμία παροχής συνδέσεων διαδικτύου (Internet) σε οικισμούς των Δήμων Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών της Ροδόπης.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή.


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Αρ. Πρωτ.: 23521/27.09.2011

ΠΡΟΣ: Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Αδυναμία παροχής συνδέσεων διαδικτύου (Internet) σε οικισμούς των Δήμων Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών της Ροδόπης


Σε σημαντικό αριθμό οικισμών των Καλλικρατικών Δήμων Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών της Ροδόπης απουσιάζουν υποδομές και υπηρεσίες διαδικτύου (Internet).

Συγκεκριμένα, σε περιοχές του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, όπως είναι η Βέννα και η Σαλμώνη, έχουν ξεκινήσει εργασίες υποδομών και εγκατάστασης διαδικτύου, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την πορεία των έργων. Σε άλλα χωριά, όπως Μίρανα, Κρωβύλη, Στρύμη, Διώνη, Ασκηταί κ.ά. δεν υπάρχει σύνδεση.

Το ίντερνετ απουσιάζει και σε αξιοσημείωτο αριθμό οικισμών του Δήμου Αρριανών, όπως επίσης στο σύνολο του ορεινού όγκου της Ροδόπης, των περιοχών Οργάνης και Κέχρου. Δεδομένου του ιδιόμορφου γεωγραφικού ανάγλυφου πολλών οικισμών, όπως είναι απομακρυσμένα ορεινά χωριά, και των περιορισμών που αυτό επιβάλλει, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται κυρίως από νεαρές ηλικίες και άλλες κατηγορίες πληθυσμού, όπως είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι αισθάνονται διαδικτυακά απομονωμένοι συγκριτικά με άλλες περιοχές της επικράτειας.

Βάσει των παραπάνω


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες παροχής διαδικτύου στους οικισμούς Βέννα και Σαλμώνη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών της Ροδόπης;

2. Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για παροχή υπηρεσιών διαδικτύου σε οικισμούς των Δήμων Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών της Ροδόπης που απουσιάζει το διαδίκτυο; Αν ναι, σε ποιους;

3. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της απουσίας υπηρεσιών διαδικτύου;


Ο ερωτών βουλευτής,

Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

.