Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Παραλίγο μεγάλη φωτιά στη Χρύσα Ξάνθης

Την τελευταία στιγμή αποσοβήθηκε η επέκτασή της στο Παλιό Λατομείο της περιοχής

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την τελευταία στιγμή αποσοβήθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Χρύσας Ξάνθης και συγκεκριμένα στο Παλιό Λατομείο της περιοχής.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1, μετά το μεσημέρι της Τρίτης όταν ιδιοκτήτης αγροικίας κάτω από το νταμάρι έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα . Λόγω του αέρα η φωτιά πέρασε στη γύρω περιοχή και απειλήθηκαν τα πρώτα πουρνάρια που βρίσκονται δίπλα στο παλιό νταμάρι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε άμεσα και επιτόπου έσπευσαν τρία οχήματα και πάνω από δέκα άνδρες με επικεφαλής τον Υποδιοικητή της Υπηρεσίας και κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Όπως ανέφεραν οι άνδρες που βρέθηκαν στη φωτιά, 5 λεπτά αργότερα ίσως να μην είχαν προλάβει την περιορίσουν και να είχε επεκταθεί πάνω από το Παλιό Λατομείο αφού οι άνεμοι που έπνεαν κατεύθυναν τη φωτιά προς τα βόρεια με απρόβλεπτες συνέπειες.


Παραδέχθηκε την αμέλεια ο υπαίτιος της πυρκαγιάς

Επί τόπου βρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πάνος Ταρενίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης καθώς και άνδρες της αστυνομίας. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής έγινε από δύο σημεία ενώ μετά τη μία και μισή, όταν είχε κατασβεστεί η φωτιά, παρέμεινε ένα όχημα επιφυλακής και άνδρες της Υπηρεσίας που συνεχίζουν την περιφρούρηση.

Ο ιδιοκτήτης της αγροικίας, υπαίτιος της πυρκαγιάς, παραδέχθηκε την αμέλειά του και οδηγείται στην Αντιεισαγγελέα Ξάνθης.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/