Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημέρωση για τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου

Από στελέχη του ομίλου Κοπελούζου προς την αντιπεριφερειάρχη Έβρου και παράγοντες των υπηρεσιών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας

    ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ;

Για το έργο που αφορά τον Υπεράκτιο Πλωτό Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο Θρακικό Πέλαγος,(22 χλμ νοτιοδυτικά του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και σε απόσταση 10 χλμ από την ακτή) ενημερώθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου Μαυρανεζούλη και παράγοντες των υπηρεσιών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, από στελέχη του Ομίλου Κοπελούζου.

Η ενημέρωση έγινε στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη μετά από σχετικό αίτημα των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και επικοινωνία που είχαν με τον Όμιλο Κοπελούζου στις αρχές του μήνα.

«Απαιτήσαμε από την εταιρεία που σχεδιάζει να υλοποιήσει το εν λόγω έργο να έρθει και να μας δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα. Ενημέρωση ζητήσαμε και από την πολιτεία γι αυτό το έργο αλλά και για κάθε επένδυση που αφορά την περιοχή μας. Η τοπική κοινωνία και οι φορείς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε διάφορες επενδύσεις που αφορούν τον τόπο μας και το περιβάλλον. Γι’ αυτό ζητήσαμε να έχουμε πλήρη ενημέρωση για το σχεδιαζόμενο έργο και να υπάρξει συνεργασία με τις υπηρεσίες μας οι οποίες διαθέτουν μεγάλη εμπειρία» είπε η κ. Νικολάου και πρόσθεσε: « Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους της εταιρείας να έχουμε ανοιχτό δίαυλο μόνιμης επικοινωνίας ώστε να ενημερωνόμαστε για όλα τα βήματα που αφορούν την επένδυση και να διατυπώνουν οι υπηρεσίες μας τις παρατηρήσεις τους. Εμείς θέλουμε να προσελκύουμε και όχι να αποθαρρύνουμε επενδυτές, αρκεί οι επενδύσεις να σέβονται το περιβάλλον και τους πολίτες του τόπου μας»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα δοθεί για αξιοποίηση στην εταιρεία η ωκεανογραφική μελέτη, που είχε εκπονήσει η πρώην Νομαρχία Έβρου με αφορμή τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης

.