Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τι έχουμε για πούλημα ως Ελλάδα και ως Θράκη

ΑΡΘΡΟ - ΓΡΟΘΙΑ ΤΟΥ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΥ
ΜΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΤΑΡΑ
ΣΤΗΝ ΕΦ. "ΤΟ ΒΗΜΑ"Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το τεράστιο χρέος μας που δεν ξεχρεώνεται με τίποτα Η αντιπολίτευση λέει ότι θα λοιμοκτονίσουμε όλοι και η κυβέρνηση λέει , δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα. Μη ξεχνάτε ότι το Αγγλικό χρέος του 1821 ξεχρεώθηκε προχθές , αλλά οι φρικτοί δανειστές μας απαιτούν σύντομα εξόφληση για το νέο χρέος!

Υπάρχουν προτάσεις για πώληση νησιών για πώληση περιοχών και οι Τούρκοι προτείνουν αγορές στα σύνορα της Θράκης , στα νησιά του Αιγαίου κα ι στα σύνορα του Έβρου.

Η Ε.Ε έχει προτάσεις για την αγορά της Κέρκυρας , της Σαντορίνης και της Μυκόνου η ανιδιοτέλεια τους είναι συγκινητική , αλλά εμείς οι ίδιοι έχουμε να προτείνουμε και άλλα. Μπορούμε να πουλήσουμε τον ήλιο και μάλιστα ακριβά , αν πάτε στη Σουηδία θα καταλάβετε τι εννοώ! Και πως θα πουληθεί ο ήλιος ; Mε δύο τρόπους :

α) σαν τουρισμός β) σαν ενέργεια , μη ξεχνάτε ότι η ενέργεια που θα αντικαταστήσει το πετρέλαιο είναι ο ήλιος.

Άλλο προϊόν φοβερό είναι ο αέρας, σχετικά καθαρότερος εδώ , αλλά αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα πριν φορολογηθεί απ’ την ελληνική κυβέρνηση. Οι αρχαιότητες είναι κάτι που ενδιαφέρει τους ξένους . Αυτό αποδεικνύεται εύκολα από τη λεηλασία που έχει προηγηθεί τους ποηγούμενους αιώνες! Στη Σουηδία όταν έκανα μια έκθεση στο Μιλεν γκόρτεν κοντά στη Στοκχόλμη , διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα μουσείο αρχαίας ελληνικής τέχνης , γεμάτο με ευρήματα αρχαία ελλην ικά! Στο Παρίσι κάποτε μας φιλοξένησε ο αγαπητός Μενιέ , ιδιοκτήτης ενός Πύργου στους Πύργους του Λουάρ. Βλέπω ένα ωραιότατο αρχαίο άγαλμα σε μια βάση δίπλα στο αγαπημένο του σκυλάκι , που το ονόμαζε ‘’παπαγκένο’’

Του λέω :- πολύ ωραίο αντίγραφο αυτό το άγαλμα και μου απαν τά- ‘’δεν είναι αντίγραφο’’,είναι γνήσιο .

– που το βρήκατε;

- εδώ , απέναντι στο μαγαζί , μου λέει.

-συγνώμη μπορώ να αγοράσω και εγώ ένα ;

-Bεβαίως έχει 19.000 φράγκα !

-Δυστυχώς δεν έχω τόσο συνάλλαγμα !

Ο αγαπητός μου δάσκαλος Γίαννης Παππάς κάποτε είπε :

‘’H Eλλάδα μέσα σε 3 αιώνες γέννησε τα μουσεία όλου του κόσμου .’’

Νομίζω ότι δεν είναι μεγάλη θυσία να δώσουμε και τα υπόλοιπα , η Ελλάδα δεν τρώει μόνο τα παιδιά της , τρώει και τον πολιτισμό της ! Μια καλή επίσης ιδέα : να φτίαξουμε αντίγραφα από κούρους κόρες και του Ερμή του Πραξιτέλη , τον Ηνίοχο των Δελφών να κρατήσουμε εμείς τα αντίγραφα και να πουλήσουμε τα πρωτότυπα , δηλαδή θα κάνουμε αυτό που κάνανε οι Άγγλοι με τα γλυπτά του Παρθενώνα εντελώς δωρεάν και όχι με Τουρκικά φιρμάνια!


Πηγή:  http://www.tovima.gr/