Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή Ντόλιου στον Πεταλωτή για κατασκευή δικαστικού μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη

ΟΛΑ ΟΣΑ ΖΗΤΑΕΙ
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την εκτίμηση ότι υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής δικαστικού μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζει ο βουλευτής Έβρου, Γιώργος Ντόλιος, σε επιστολή που απέστειλε προς τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Πεταλωτή.

Θεωρεί μάλιστα πως με τη συγχώνευση των φορέων, όπως η “Θέμις Κατασκευαστική”, ο ΟΣΚ και η ΔΕΠΑΝΟΜ, και τη διαδικασία αναπρογραμματισμού έργων που θα ακολουθήσει μπορεί να δρομολογηθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου δικαστικού μεγάρου.

Ο κ. Ντόλιος σημειώνει στην επιστολή του πως το κτίριο που στεγάζει, σήμερα, το Πρωτοδικείο, την εισαγγελία, την υπηρεσία ανηλίκων και τον δικηγορικό σύλλογο, είναι από τα παλαιότερα της πόλης, έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό και δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση ανακατασκευής, επέκτασης και βελτίωσής του ενώ οι χώροι του είναι τελείως ανεπαρκείς για να καλύψουν το σύνολο των λειτουργιών του.

Ο βουλευτής Έβρου προτείνει στον υφυπουργό Δικαιοσύνης τον προγραμματισμό μιας συνάντησης με τους φορείς της Αλεξανδρούπολης, στη διάρκεια της οποίας θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συγκεκριμένη πρόταση.

.