Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ακυρώθηκε η Κανονιστική Απόφαση για την πεζοδρόμηση της Ορφέως

Απόφαση - βόμβα που ακυρώνει αυτήν του Δημορικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στην ακύρωση της κανονιστικής απόφασης στην οποία προχώρησε ο Δήμος Ξάνθης, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Η πολυσυζητημένη απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορία στις οδούς Ορφέως και Φ. Αμοιρίδη στην Παλιά Πόλη, που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων του οικισμού – δια του Συλλόγου Αναβίωσης- καθώς και άλλων πολιτών της πόλης, ακυρώθηκε με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Θύμιου Σώκου και κοινοποιείται ήδη στο Δήμο Ξάνθης.

Το έγγραφο,με ημερομηνία 29/8, που δημοσιεύει το XanthiPress.gr, βασίζεται σε 3 σημεία και ακολουθεί εν μέρει τις αιτιάσεις των κατοίκων της Παλιάς Πόλης που είχαν αντιδράσει έντοντα κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα με βάση το σκεπτικό της ακύρωσης, πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καταρτιστεί σχετική μελέτη, δεν έχει γίνει κοινοποίησή της στην Διεύθυνση Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και δεν προηγηθεί διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς που θα οδηγούσε σε χρήσιμα συμπεράσματα για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης.

Τι γίνεται στο εξής:

Την πολυσυζητημένη κανονιστική απόφαση είχαν υπερψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς και ο Γιώργος Κολλάρος . Την είχε καταψηφίσει ο Νίκος Ανταμπούφης και λευκό είχε ψηφίσει ο Χουσείν Αχμέτογλου. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο στην πρόσφατη Συνέντευξή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η απόφαση αυτή να ακυρωθεί και είχε επιφυλαχθεί να απαντήσει, εφόσον κάτι τέτοιο συνέβαινε και ο ίδιος γνώριζε τους λόγους της ακύρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε καμία εφαρμογή των όρων της Κανονιστικής Απόφασης στην Παλιάς Πόλη, ενώ όπως καθίσταται σαφές, προκειμένου να επανέλθει θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία της διαβούλευσης, της εκπόνησης πλήρους μελέτης και της έγκρισης από την αρμόδια διεύθυνση πριν το θέμα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν αντιδράσεις ακόμη

Μέχρι στιγμής ο Σύλλογος των Κατοίκων της Παλιάς Πόλης δεν έχει ενημερωθεί επίσήμως για το ζήτημα και δεν έχει προβεί σε κάποια αντίδραση. Θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει λόγος για δικαίωσή τους, ειδικά για το σκέλος της μελέτης που από την αρχή χαρακτήρισαν απλή αναφορά της Τεχνικής Υπηρεσίας σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή και το Γιώργο Κολλάρο (η άποψη του οποίου κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Αυγούστου και με την ιδιότητα του Συγκοινωνιολόγου) που την είχαν χαρακατηρίσει πλήρη και άρτια ως μελέτη.

Από την πλευρά του Δήμου δεν είναι επίσης γνωστό, αν η απόφαση έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αναμένεται να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση, από τη Δευτέρα. Πάντως φαίνεται ότι η ακύρωσή της δεν αποτελεί έκπληξη για το Δήμο.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/