Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Αθήνα αύριο ο Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική

Θα έχει σειρά συναντήσεων εργασίας με υπουργούς που διαχειρίζονται πόρους του ΕΣΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Περιφερειακή Πολιτική, Johanes Hahn, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, θα έχουν σειρά συναντήσεων εργασίας με υπουργούς που διαχειρίζονται πόρους του ΕΣΠΑ (άμεσα, μέσω Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, μέσω εκχώρησης ή μέσω Επιχειρησιακών Συμφωνιών Υλοποίησης) ή αρμοδιότητες που εμπλέκονται με την υλοποίησή του. Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και με τους Αντιπροέδρους της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Βασικό θέμα των συζητήσεων θα είναι η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, των έργων και των δράσεων της αρμοδιότητας του κάθε υπουργού, τα απαραίτητα μέτρα επιτάχυνσης καθώς και οι προτεινόμενες πολιτικές.

Στόχος των συναντήσεων είναι η ενημέρωση του Επιτρόπου για την πορεία των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων σε σχέση με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας, καθώς και η ενημέρωσή του για προτάσεις που υπάρχουν από την ελληνική πλευρά για τη βελτίωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μέσω του ΕΣΠΑ.

.