Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Προσεχώς κατάστημα του ΙΚΕΑ και στην Θράκη

Θα εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού θα βρίσκεται στην καρδιά της Περιφέρειας

      ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;


Υποκατάστημα της μεγάλης σουηδικής εταιρίας “do it yourself” (κάντο μόνος σου) με την υπογραφή της ΙΚΕΑ σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στην Ξάνθη προσεχώς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εμπρός Ξάνθης».

Το νέο υπερκατάστημα με είδη σπιτιού και όχι μόνο, πρόκειται να αναγερθεί σε οικόπεδο παρακείμενο στο Flamingo Retail Park και πίσω από το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και να αξιοποιήσει τον κόμβο του από το δρόμο, πιθανότατα και τις υποδομές του, κυρίως τις 900 θέσεις στάθμευσης που διαθέτει.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του «Εμπρός Ξάνθης» αναφέρουν ότι το οικόπεδο έχει ήδη αγοραστεί. Η κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια της επέκτασης της εταιρίας στις Περιφέρειες της Ελλάδας, μετά την ενθαρρυντικότατη αποδοχή που είχε η λειτουργία των καταστημάτων ΙΚΕΑ σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ιωάννινα.

Η στρατηγική της εταιρίας, επιλέγοντας ένα τέτοιο σημείο, είναι αφενός να επωφεληθεί από τον κοντινό κόμβο της Εγνατίας, εξυπηρετώντας έτσι το σύνολο των κατοίκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού θα βρίσκεται στην καρδιά της Περιφέρειας και αφετέρου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του Flamingo Retail Park σε κεντρικό εμπορικό σημείο της Περιφέρειας.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Flamingo, η εταιρία δε χρειάζεται συγκεκριμένη έγκριση από όργανα της αυτοδιοίκησης, λόγω του αριθμού των κατοίκων του δήμου που είναι κάτω από το καθορισμένο όριο και η άδεια του δήμου των Αβδήρων θα απαιτηθεί μόνο εφόσον συμπεριλάβει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επομένως, η υποβολή έγκρισης στον οικείο δήμο θα γίνει μόνο για την αίτηση παροχής ύδρευσης και άλλων υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό επισήμως το ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί πρώτα στην Πολεοδομία, όπου θα κατατεθεί και ο σχετικός φάκελος, αν οι διαδικασίες δεν έχουν ήδη ξεκινήσει.

.