Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εξιτήριο ετοιμάζουν οι γιατροί για τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Γεράματα και ουρικό οξύ τον ταλαιπώρησαν, αλλά πλέον αποκαταστάθηκε η υγεία του 92χρονου ιεράρχη και βγαίνει από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Mε τρεις σειρές στο διαδίκτυο που αναπαράχθηκαν κόντεψαν να …αποτελειώσουν τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνό που μπορεί να είναι στο νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως για παρακολούθηση κι αυξημένο ουρικό οξύ που αντιμετωπίστηκε αλλά εκτός από τα γηρατειά είναι μια χαρά τα ζωτικά του όργανα. Ο ίδιος, όπως μας πληροφόρησαν άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, διατηρεί το χιούμορ του τόσο προς το νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και προς τους γιατρούς που σκέφτονται σήμερα ή την Δευτέρα να του δώσουν εξιτήριο. Είναι ευδιάθετος θέλει να έχει πληροφόρηση για ότι συμβαίνει και νοιώθει ικανοποίηση κι ευγνωμοσύνη για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι γύρω του.

Ο 92χρονος μητροπολίτης μας που όφειλε για λόγους ηθικής τάξης να έχει παραιτηθεί από τα καθήκοντά του αφού μετακινείται ήδη δύσκολα και απέχει από πολλές θρησκευτικές υποχρεώσεις ασκώντας με το ζόρι τα καθήκοντά του, είναι γερό κι ανθεκτικό σκαρί παρά τα μόνιμα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει με στωικότητα όλα αυτά τα χρόνια. Στο πλευρό του καθημερινά βρίσκονται ο ιερομόναχος Προκόπιος και ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος και ιερείς που τον επισκέπτονται. Φυσικά στην καρδιολογική και πνευμονολογική κλινική π ου νοσηλεύεται τον κουράρουν οι γιατροί που κάνουν ότι είναι δυνατόν καλύτερο και ο οργανισμός του ανταποκρίνεται. Στο νοσοκομείο μετακινήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με ίωση και βρέθηκε προληπτικά για τον φόβο εξέλιξής της αλλά όλα πήγαν κατ ευχήν. Τις ευχές για περαστικά και ταχεία ανάρρωση που επήλθε, δέχεται τηλεφωνικά ο μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός από αρχές κι απλό κόσμο.

Πηγή:  http://www.xronos.gr/