Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ελλάς Ολέ Ολέ! Νίκη - πρόκριση στο Euro επί της Κροατίας με 2-0!!!

Η Εθνική αγκάλιασε την πρόκριση μετά την επικράτηση, αφού θέλει απλά να μην χάσει στην Γεωργία την προσεχή Τρίτη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



Με το ένα πόδι στα τελικά του Euro 2012 βρίσκεται η Εθνική, καθώς επικράτησε της Κροατίας με 2-0 στο Καραϊσκάκη και θέλει μόλις έναν βαθμό στο τελευταίο της παιχνίδι για τον 6ο προκριματικό με την Γεωργία στην Τιφλίδα για να σφραγίσει εισιτήριο για τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.
Σε ένα κακό παιχνίδι από πλευράς θεάματος και ρυθμού -λόγω και της προσωρινής διακοπής στα πρώτα λεπτά εξαιτίας επεισοδίων μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων-, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε στο απόλυτο το καθήκον, που δεν ήταν άλλο από το να πάρει τη νίκη. Οι αντίπαλοι μας βολεύονταν και με την ισοπαλία, όμως είδαν του παίκτες του Φερνάντο Σάντος να μετατρέπουν σε γκολ τις δυο από τις τρεις φάσεις που δημιούργησαν σε όλο το 90λεπτο και να καθαρίζουν το ματς.
Παίζοντας με υπομονή και αφού έβγαλε χωρίς να κινδυνέψει τα πρώτα 70 λεπτά της αναμέτρησης, η Εθνική περίμενε για να χτυπήσει στο τελευταίο 20λεπτο. Ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη στο τέλος του πρώτου μέρος (υπάρχουν φόβοι για ράγισμα στα πλευρά) παραλίγο να τινάξει στον αέρα τα πλάνα του Πορτογάλου ομοσπονδιακού τεχνικού, οι διεθνείς μας όμως όχι μόνο δεν αγχώθηκαν, αλλά αντιθέτως αντιθέτως κατάφεραν και να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο.
Την ώρα, λοιπόν, που οι Κροάτες είχαν εξαντληθεί από το άκαρπο πρέσινγκ που ασκούσαν σχεδόν από το πρώτο σφύριγμα του Αγγλου ρέφερι Χάουαρντ Γουέμπ, το ελληνικό συγκρότημα βρήκε τους κενούς χώρους και χτύπησε δυο φορές μέσα σε δέκα λεπτά.
Το σύνθημα για τα πανηγύρια έδωσε στο 71' ο Γιώργος Σαμαράς. Ο επιθετικός της Σέλτικ δεν είχε καταφέρει να κάνει τη διαφορά μέχρι σε εκείνο το σημείο, αλλά η μια φορά που βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, του ήταν αρκετή για να κάνει τη ζημιά. Μετά από κόρνερ του Γιώργου Καραγκούνη και φάση διαρκείας στα καρέ των Κροατών, η μπάλα του στρώθηκε ιδανικά στο ύψος του πέναλτι και με μονοκόμματο σουτ έγραψε το 1-0.
Εννιά λεπτά αργότερα με την Κροατία να έχει καταρρεύσει από την απογοήτευσή της, ο Φάνης Γκέκας με κεφαλιά πάλι σε κόρνερ του Καραγκούνη έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Εθνικής.
Μετά από τέτοιες επιτυχίες συνηθίζεται όλοι οι ποδοσφαιριστές της νικήτριας ομάδας να παίρνουν τα εύσημα του Τύπου και των φιλάθλων. Σε αυτό το παιχνίδι, όμως, μόνο τετριμμένο δεν είναι να ισχυριστεί κανείς πως τη διαφορά την έκανε το σύνολο. Με εξαίρεση τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που είχε κάποιες πολύ καλές αμυντικές επεμβάσεις, κανείς Έλληνας διεθνής δεν έκανε την τεράστια εμφάνιση. Παρόλα αυτά, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο, η Εθνική κατάφερε να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τα τελευταία χρόνια, κρύβοντας όλες τις αδυναμίες της κόντρα σε μια ομάδα με ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου.
Οι συνθέσεις:
Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Ζαραδούκας, Τοροσίδης (43' λ.τρ. Βύντρα), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (Φωτάκης), Καραγκούνης (88' Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας
Κροατία (Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (75' Βίντα), Βουκόεβιτς, Γέλαβιτς (61' Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52' Πέρισιτς)

.