Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Έκθεση μνημείων σχετικών με το νερό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Ανοιχτοί επίσης οι αρχαιολογικοί χώροι της Ζώνης, της Μαρώνειας και της Πλωτινόπολης με πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, η ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιεί μικρή έκθεση αντικειμένων και φωτογραφίας μνημείων σχετικών με το νερό, η οποία θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τη διάρκεια του τετραημέρου από χθες Πέμπτη έως και την Κυριακή, από τις 8:30 το πρωί μέχρι στις 15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Μ. Τασακλάκη, τηλ. 25310-22411, 21517

Επίσης, την χθες Πέμπτη και σημερα Παρασκευή, 6 και 7 Οκτωβρίου 2011, παρουσιάζεται παρουσιαστεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ Δημοτικού και θα αφορά στα έργα κοινής ωφέλειας στην αρχαία Θράκη από την κλασική εποχή μέχρι και τους Ρωμαϊκούς Χρόνους.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, από τις 10:30 μέχρι τις 13:00 μ.μ., μαθητές - ανεξαρτήτου τάξης - του Δημοτικού Σχολείου θα προσπαθήσουν να «φτιάξουν» το δικό τους παραμύθι με πρωταγωνιστές τον Ποταμό Έβρο και άλλους τοπικούς ήρωες.

Η εικονογράφηση του παραμυθιού θα γίνει από τα ίδια τα παιδιά στον χώρο του μουσείου και το σύνολο θα αποτελέσει ένα τεύχος, αντίγραφα του οποίου θα κρατήσουν ως ενθύμιο της συμμετοχής τους στην εκδήλωση.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ζώνης, θα είναι ανοικτός κατά τη διάρκεια του 4ημέρου, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι της  Μαρώνειας και της  Πλωτινόπολης θα είναι ανοικτοί κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Σε όλους τους παραπάνω χώρους, την Πέμπτη και την Παρασκευή 6 και 7 Οκτωβρίου,  θα βρίσκονται αρχαιολόγοι για θεματική ξενάγηση - ενημέρωση, η οποία θα συνοδεύεται και από διανομή φυλλαδίου (τριπτύχου).

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Μ. Τασακλάκη, τηλ. 25310-22411, 21517


Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό στη διάρκεια του Σαββάτου 8 και της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2011, ενώ την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 οι συμμετέχοντες φορείς θα υποδέχονται σχολικές μονάδες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Στους επισκέπτες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

.