Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον υφυπουργό Παιδείας της Γερμανίας

Ο Τόμας Ράχελ που έχει και το χαρτοφυλάκιο Έρευνας και Τεχνολογίας επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Κομοτηναίο Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ και πρώην Υπουργό Παιδείας

                        ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ;


Με τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Thomas Rachel, που τις μέρες αυτές επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Γερμανός Υφυπουργός, χθες, είχε μακρά και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, παρουσία και του Γραμματέα Προγράμματος, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και την εντατικοποίηση των σχέσεων των δύο αδελφών κομμάτων, της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και της ΝΔ.

Χθες ο κ. Rachel είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον οποίο επισκέφτηκε στο πολιτικό του γραφείο, προκειμένου να συζητήσουν πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

Η σχέση του Thomas Rachel και του Ευριπίδη Στυλιανίδη ξεκινά από πολύ παλιά, την περίοδο της θητείας του ως Βουλευτή και ως Υπουργού Εθνικής Παιδείας, όταν ο Θρακιώτης πολιτικός είχε συνεργαστεί με τον Γερμανό ομόλογό του, με σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της εκπαίδευσης, προς όφελος και των δύο χωρών.

Στην παρούσα δύσκολη συγκυρία ο ρόλος, που ανατίθεται στον Γραμματέα Προγράμματος από τον Αντώνη Σαμαρά είναι ιδιαίτερα σημαντικός, μία που καλείται, αξιοποιώντας τις διεθνείς επαφές του και τις ιδιαίτερα καλές του σχέσεις με Ευρωπαίους συναδέλφους του και ιδιαίτερα με τους Γερμανούς, να συμβάλει στην υποστήριξη των θέσεων της ΝΔ και στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας.
 
.