Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του Νεοκλή Λεχούδη

Στην πανεπιστημιακή ναυαρχίδα Αλεξανδρούπολης η νευρολογική κλινική ήταν... κλειστή και έτσι με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε από την Κομοτηνή στο νευροχειρουργικό κέντρο Καβάλας, την ώρα που φίλοι του φρόντιζαν ακόμα και για ελικόπτερο και προσπαθούσαν να συμπαρασταθούν στην χαροκαμένη γυναίκα του, που είχε γευτεί και την απώλεια της κόρης τους
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ήταν ψυχούλα, αυτοδημιούργητος και συνεπέστατος ως επαγγελματίας κι άνθρωπος λένε όσοι τον γνώριζαν ευχόμενοι «νάναι ελαφρύ το χώμα της θρακικής γης που τον σκεπάζει»

Υπέκυψε τελικά στα βαρύτατα τραύματά του το μεσημέρι στο Νευροχειρουργικό κέντρο Καβάλας όπου διακομίσθηκε ο γνωστός κι ιδιαίτερα αγαπητός εμπειροτέχνης εργολάβος Νεοκλής Λεχούδης που τραυματίστηκε βαρύτατα προχθές το μεσημέρι ενώ με το ποδήλατό του κινούνταν στην έξοδο της Κομοτηνής προς Ξάνθη. Την ώρα που έκανε αναστροφή για να πάει σε μάντρα υλικών, όπου ήθελε να κάνει παραγγελία, τον χτύπησε διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονη γυναίκα. Ο Λεχούδης επέβαινε σε ποδήλατο, μέσο που αγαπούσε και χρησιμοποιούσε τόσο για τις εντός πόλης μετακινήσεις, όσο και για τις πολύ κοντινές διαδρομές. Αμέσως ει8δοποιήθηκε το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου διασωληνώθηκε, του έγινε αξονική τομογραφία και επιβεβαιώθηκε η βαρύτητα των τραυμάτων στο κεφάλι και τον θώρακα.

Αναζητήθηκε νευροχειρουργική κλινική, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η πανεπιστημιακή ναυαρχίδα της Αλεξανδρούπολης όπως συνηθίζουμε να λέμε το νοσοκομείο της γειτονικής πόλης , είχε κλειστή την νευροχειρουργική, δεν εφημέρευε και δεν υπήρχε διαθέσιμος γιατρός.

Πλησιέστερο κέντρο ήταν το νευροχειρουργικό Καβάλας όπου τελικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του νοσοκομείου Κομοτηνής ο άτυχος συμπολίτης μας και όλη η αγωνία των γιατρών ήταν να ξεπεράσει το πρώτο κρίσιμο 24ωρο κάτι το οποίο τελικά δεν κατέστη δυνατόν αφού το αιμάτωμα στον εγκέφαλο ήταν μεγάλο.

Πολλοί επιστήθιοι φίλοι του Νεοκλή Λεχούδη κινητοποιήθηκαν άμεσα με το άγγελμα του τραυματισμού του για το καλύτερο δυνατόν όσον αφορά την αντιμετώπισή του όπως ο Κούλης Ταξιλδάρης, για την εξεύρεση νευροχειρουργού, ο Γιώργος Τζαμπαζλής για την έλευση ελικοπτέρου και την άμεση μεταφορά του που όμως δεν κρίθηκε ασφαλής από τους γιατρούς, ο Νίκος Χρυσοβέργης που ήταν συνεχώς δίπλα στην σύζυγό του Λεχούδη, Βούλα που καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη ένα πικρό ποτήρι. Πριν 7 χρόνια είχε χάσει σε τροχαίο ατύχημα την μικρή κορούλα της…
Ο εκλιπών ήταν υποδειγματικός χαρακτήρας ανθρώπου, όλοι μιλούν για τον ακέραιο και ξεχωριστό χαρακτήρα του, για την εγκυρότητα και υπευθυνότητα που χαρακτήριζε όλες τις πράξεις τους την επαγγελματική του πορεία και την ανάμειξή του στα κοινά.
Αφήνει δύο γιους λεβέντες, τον Γιώργο 23 φοιτητή στο Πολυτεχνείο στην Βουλγαρία, και τον Κίμωνα 27 χρονών αθλητή μπάσκετ στην Αθήνα και την αγαπημένη σύζυγό του Βούλα, υπάλληλο στην τράπεζα Πειραιώς Κομοτηνής που την στήριξε και στο πρώτο δύσκολο γεγονός της απώλειας της κορούλας τους.
«Τι έκανα και πληρώνω» αναρωτιόταν η χαροκαμένη μάνα και σύζυγος στο φιλικό της περιβάλλον που δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι μέσα σε λίγες ώρες έχασε τον πολυαγαπημένο της σύντροφο τόσο άδικα.

Απευθύνουμε θερμές ευχές για εξ ύψους παρηγορία στους οικείους του Νεοκλή που όλοι θα θυμούνται τον ήρεμο και μειλίχιο χαρακτήρα του.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/