Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και από την Θράκη στον Ερντογάν για την απώλεια της μητέρας του

Οι ηγέτες του κόσμου εξέφρασαν μοιράστηκαν τη λύπη του Τούρκου Πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων, όπως μας πληροφορεί το TRT, ήταν ο Ομπάμα, ο Γ. Παπανδρέου και κάποιος από την Θράκη  

    ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ;




Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan συνεχίζει να δέχεται συλλυπητήρια μηνύματα από τους ηγέτες του κόσμου.

Ο Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ και ο Πρόεδρος του Ιράκ Τζελάλ Ταλαμπανί εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στον Erdoğan.

Χτες ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε τον Πρωθυπουργό Erdoğan και εξέφρασε τη λύπη του από τον χαμό της μητέρας του Τούρκου Πρωθυπουργού Tenzile Erdoğan.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Derviş Eroğlu και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ήταν από τους προέδρους που εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους τηλεφωνικώς στον Erdoğan.

Ενώ ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ο Πρωθυπουργός του Κιργιστάν Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ, το μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπεγκόβιτς, ο Πρόεδρος της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι, ο Αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχαμάντ Ρεζά Ραχίμι, ο Πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ προτίμησαν να στείλουν συλλυπητήριο μήνυμα.

Η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ η οποία βρίσκονταν στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη ήρθε στην İstanbul για να εκφράσει προσωπικά τα συλλυπητήρια της στον Erdoğan. Ενώ ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Διοίκησης του Βορείου Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί, ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Ταρίκ Χασιμί, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης Hasan Hasan ήταν μερικοί που εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους και προφορικά και γραπτώς.


Πηγή:  http://www.trtgreek.com/