Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Δεν πήραν μόνο τηλέφωνα για συλλυπητήρια: πήγαν και Θρακιώτες στην κηδεία της μάνας του Ερντογάν

Οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο ψευτομουφτής Ξάνθης, η σύζυγος Σαδίκ και άλλοι έσπευσαν για το «τελευταίο αντίο»
Χατζηοσμάν: «Ο πόνος του είναι και δικός μας πόνος»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΗΣ ΕΦΗΜ. «ΜΠΙΡΛΙΚ»


Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και η Ισίκ Αχμέτ-σύζυγος του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ, εκπροσωπώντας τους Τουρκομουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης παραβρέθηκαν στην κηδεία της Τενζιλέ Ερντογάν-μητέρας του πρωθυπουργού Ερντογάν. Ο βουλευτής Χατζηοσμάν δήλωσε πως ¨Ο πόνος του πρωθυπουργού Ερντογάν είναι και δικός μας πόνος¨.

Η Τενζιλέ Ερντογάν-μητέρα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πέθανε την προηγούμενη μέρα, μετά την κηδεία στο Φατίχ τζαμί αποδόθηκε στο χώμα στο νεκροταφείο Καρατζααχμέτ.

Στην κηδεία εκπροσωπώντας την Τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και η Ισίκ Αχμέτ-σύζυγος του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ. Ανάμεσα στους μετέχοντες στην κηδεία όπως φαίνεται και από την φωτογραφία ήταν και ο πρόεδρος του ¨Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος της Μακεδονίας¨ και μοναδικός Τούρκος βουλευτής Κενάν Χασίπ.

Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν στην δήλωση που έκανε στην αυλή του τζαμιού Φατίχ ανέφερε πως μετέχουν στην κηδεία διότι μοιράζονται τον πόνο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Χατζηοσμάν ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν επισκεπτόμενος την Δυτική Θράκη τίμησε την μουσουλμανική μειονότητα και είπε πως ¨Εμείς δεν ξεχνάμε τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Δυτική Θράκη ο πρωθυπουργός. Ο πόνος του είναι και δικός μας πόνος¨.

Ο Χατζηοσμάν ανέφερε πως η συμμετοχή του τουρκικού λαού στην κηδεία φανερώνει την αγάπη του προς τον Ερντογάν. Η Ισίκ Σαδίκ-σύζυγός του Σαδίκ Αχμέτ δήλωσε πως «Η αγάπη όσο μοιράζεται αυξάνει, ενώ ο πόνος όσο μοιράζεται μειώνεται. Εμείς λοιπόν ήρθαμε σήμερα να μοιραστούμε τον πόνο του πρωθυπουργού Ερντογάν¨. Στην κηδεία μετείχε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ μη αφήνοντας σε αυτή την πικρή μέρα τον πρωθυπουργό μόνο του.


Πηγή: http://tourkikanea.gr/