Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Αποκάλυψη: καταργείται η βίζα στον Έβρο για μονοήμερες επισκέψεις Τούρκων στην Θράκη!!!

Σχετική προεργασία κάνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού και αίτημα της τοπικής βουλευτίνας Ελένης Τσιαούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ
ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"


Το θέμα της κατάργησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μονοήμερες επισκέψεις στις ακριτικές περιοχές του Έβρου, επεξεργάζεται ο δραστήριος υφυπουργός κ. Δημήτρης Δόλλης ύστερα από σχετική εισήγηση του πρωθυπουργού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση θα είναι έτοιμη την ερχόμενη βδομάδα. Στην ουσία, πρόκειται για μία παλιά επιδίωξη του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να τη θεσπίσει ,δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός την ξαναθυμήθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα κατά τη συνάντηση του με Βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης. Σε αυτό το ραντεβού, η βουλευτής Έβρου κυρία Ελένη Τσιαούση του έθεσε το θέμα τονίζοντάς του ότι θα τονωθεί η οικονομία της περιοχής. Ο κ. Παπανδρέου ενθουσιάστηκε με αποτέλεσμα η βουλευτής να δεχθεί τηλεφώνημα την επόμενη ημέρα από τον κ. Δόλλη.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στο Υπουργείο και μεταξύ άλλων η κ. Τσιαούση σημείωσε ότι από το 1988, χρονιά κατά την οποία καταργήθηκε η βίζα για τους Έλληνες υπηκόους που ταξίδευαν στην Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να αναδειχθεί σε υπ' αριθμόν 1 ταξιδιωτικό προορισμό των Ελλήνων. Το 1992 οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές άγγιζαν μόλις τα 200 εκατ. δολλάρια, ενώ το 2010 έχουν φτάσει πλέον τα 4 δις δολλάρια και η δυναμικότητά τους αγγίζει , σύμφωνα με υπολογισμούς, τα 10 δις.


.