Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πέντε οι υποψήφιοι στην κούρσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
ΜΑΘΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ &
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ένας νέος παίκτης προστέθηκε επισήμως στην κούρσα της διαδοχής για το Επιμελητήριο της Ξάνθης. Πρόκειται για το Σπύρο Κάλφα, οικονομικό επόπτη του ΕΒΕ, που έκανε γνωστές τις προθέσεις του για τη διεκδίκηση της Προεδρειας.


Τρίτο πρόσωπο ο Κάλφας

Το τρίτο πρόσωπο, που είχε προαναγγελθεί, είναι τελικά ο Σπύρος Κάλφας, που εκδήλωσε ανοιχτά τη δική του πρόθεση να ηγηθεί ψηφοδελτίου και να διαδεχθεί τον Παναγιώτη Ανδρικόπουλο που αποχωρεί, ως γνωστόν, από τα επιμελητηριακά πράγματα.

Δεν είναι και αρκετά εύκολο όλες αυτές οι προσπάθειες να καταλήξουν σε αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές για τρεις προερχόμενους από την παράταξη της απερχόμενης Διοίκησης για πολύ πρακτικούς λόγους, όμως είναι δεδομένο ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε ανεξάρτητο, ή πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο τις εκλογές του Δεκεμβρίου.


Έτοιμοι Αθανασιάδης – Τσιακίρογλου;

Στην απέναντι όχθη, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ επισήμως θα εκπροσωπηθεί, όπως είναι γνωστό από το Γιάννη Αθανασιάδη, που φέρεται να διαθέτει και την υποστήριξη του Σωκράτη Ξυνίδη, αφού ως γνωστόν ο Αν. Υπουργός στηρίζει πάντα σθεναρά την εκάστοτε κομματική γραμμή. Το χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και το γενικότερο πολιτικό φάσμα επιχειρεί να διασπάσει, ως γνωστόν ο Σωτήρης Τσιακίρογλου. Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ έχει δηλώσει από καιρό ότι προετοιμάζει το συνδυασμό του και θεωρείται δεδομένο ότι θα κατέβει στις εκλογές.

Το σίγουρο έιναι ότι οι εκλογές δεν θα περιοριστούν σε δύο μεγάλες παρατάξεις-όπως συνέβη μόνο στις τελευταίες εκλογές- υποστηριζόμενες από τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτό οφείλεται και σε εντάσεις και διαφορές που έχουν δημιουργηθεί και μέσα στους κόλπους των δύο συνδυασμών του Επιμελητηρίου. Κύρια οφείλεται όμως και σε φιλοδοξίες που εκφράζονται από διάφορους, χωρίς κανείς να διαθέτει τον τίτλο του φαβορί.Δεδομένο είναι επίσης ότι για ουσιαστικούς λόγους είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξουν 5 αυτόνομοι συνδυασμό στις επικείμενες εκλογές.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/