Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Σε απολογία δικηγόροι που ενδιαφέρθηκαν για τους εξαπατηθέντες της Commercial Value

Ο Ιλχάν Αχμέτ και ο Χρήστος Χατζηπέμου θεωρήθηκε ότι ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό και κλήθηκαν για εξηγήσεις από τον Δικηγορικό Σύλλογο

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απουσίαζαν από τη χθεσινή συνάντηση των εξαπατηθέντων της Commercial Value οι δικηγόροι Ιλχάν Αχμέτ και Χρήστος Χατζηπέμου, καθώς παρενέβη ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης και ζήτησε την απολογία τους θεωρώντας ότι ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό, χωρίς όμως να ληφθεί υπόψη ότι και οι ίδιοι είναι εξαπατηθέντες. Η αγωνία πάντως φουντώνει για τους ανθρώπους που νοιώθουν μετέωροι με όσα έχουν συμβεί σε βάρος τους και ήδη ετοιμάστηκε η λίστα των ανθρώπων που θα κινηθούν δικαστικά. Πάντως η χθεσινή κινητοποίηση του δικηγορικού συλλόγου εμβάζει σε σκέψεις για τα όσα ακολούθησαν με στόχο να ματαιωθεί η συνάντηση αυτή και να μην υπάρξουν έννομες συνέπειες των υπαιτίων. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και κινητοποίηση κομματικού μηχανισμού κι άλλων εμπλεκομένων προσώπων προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η όλη συνάντηση αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί όπως τόνιζαν οι παθόντες αφού η υπόθεση θα πάρει την άγουσα της δικαιοσύνης γιατί δείχθηκε υπερβολική υπομονή και αταραξία.


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η κλήση για απολογία

Στην κλήση για παροχή εξηγήσεων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γεώργιος Κυμπαρίδης αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε κύριε συνάδελφε, δια της παρούσης, καλείστε όπως προσέλθετε άμεσα στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, προκειμένου να παρέχετε εξηγήσεις σχετικά με ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το πρόσωπό σας μετά την συνεχή αναδημοσίευση ανακοίνωσης στην εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ» (Φύλλα 12746, 12747 και 12749 της 1ης, 4ης και 6ης Οκτωβρίου 2011 αντίστοιχα) με την οποία καλείτε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 στο ξενοδοχείο «Ανατόλια» της πόλης, όλους τους εξαπατηθέντες της εταιρίας Commercial Value, προκειμένου να τους ενημερώσετε από κοινού με τον συνάδελφό σας Χρήστο Χατζηπέμου, για την διαδικασία που θα πρέπει να «ακολουθηθεί» για την δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων που διεκδικούν.

Όπως αντιλαμβάνεστε η συγκεκριμένη ανακοίνωση θέτει το πρόσωπό σας υπό τον επιβαλλόμενο και απαιτούμενο πειθαρχικό έλεγχο του αρμοδίου Δικηγορικού Συλλόγου του οποίου είστε μέλος. Για τον λόγο τούτο παρακαλείσθε να απέχετε σε κάθε περίπτωση από οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τα παραπάνω.


Η συγνώμη των δικηγόρων, στους εξαπατηθέντες

Την απολογία ακολούθησε η συγνώμη των Ιλχάν Αχμέτ και Χρήστου Χατζηπέμου προς τους εξαπατηθέντες, τους οποίους παρόλη την αναστάτωση καλούν να αναζητήσουν την δικαστική συνδρομή συμβουλευόμενοι δικηγόρους της επιλογής τους.

Η επιστολή: «Κατ΄ αρχήν οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για την απουσία μας από την σημερινή συγκέντρωση των θυμάτων της Commercial Value και των «επενδυτικών» προγραμμάτων της στην περιοχή. Αν και αποτελούμε κι εμείς θύματα της δραστηριότητας της ασφαλιστικής εταιρείας στην περιοχή μας, εν τούτοις, για λόγους που σχετίζονται με την δικηγορική μας ιδιότητα, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε, προκειμένου, να μη θεωρηθεί ότι ασκείται από μέρους μας αθέμιτος ανταγωνισμός προς συναδέλφους δικηγόρους.

Ενημερωτικά, ως έχουμε υποχρέωση, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Με βάση το Ν. 3867/2010 (τους με το άρθρο 17 του Ν. 4002/11) κατ’ αρχάς προωθείται η πώληση του «επενδυτικού πακέτου» που ακούει στο όνομα «Commercial Value» σε ασφαλιστική εταιρεία που θα επιθυμούσε – κατόπιν διαπραγμάτευσης και αναμόρφωσης των παροχών – να αναλάβει.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, η Πολιτεία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί στην από μέρους της πλημμελή άσκηση των εποπτικών της καθηκόντων, αναλαμβάνει δια του «Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής» να καταβάλει το 70% του αρχικού κεφαλαίου, ατόκως, κατά το χρόνο λήξεως εκάστου συμβολαίου. Για να συμβεί δε αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χορήγηση αναλόγου δανείου από το Ελληνικό Δημόσιο προς το «Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής», με την έκδοση ομολόγων κι όχι μετρητών!

Η παραπάνω εξέλιξη ασφαλώς και δεν ικανοποιεί τις μέχρι πρότινος υποσχέσεις της Πολιτείας για την αποκατάσταση όλων ημών των ζημιωθέντων, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί δικαίωση των αγώνων τους. Για τους παραπάνω λόγους, φρονούμε ότι όλοι οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν την δικαστική συνδρομή συμβουλευόμενοι δικηγόρους της επιλογής τους».


Πηγή:  http://www.xronos.gr/