Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Οριστικά αντίπαλοι του Πανθρακικού Λάρισα και Πανσερραϊκός

Οι δύο ομάδες δεν δικαιώθηκαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και υποβιβάζονται στην Β' Εθνική      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας βγήκαν νικητές στην «αναμέτρηση» με την Λάρισα και τον Πανσερραϊκό για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της Λάρισας και του Πανσερραϊκού κατά της απόφασης της Λίγκας να ανεβάσει στην Α΄ Εθνική τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας. Πλέον δεν απομένει παρά να εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου επί της προσφυγής του Ολυμπιακού Βόλου για να συνεχιστεί χωρίς εκκρεμότητες το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός θα αγωνισθούν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε επίσης την έφεση του Ιωνικού ο οποίος πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό για χειραγώγηση του αγώνα με την Ηλιούπολη, επειδή δεν είχε κατατεθεί το σχετικό παράβολο. Η υπόθεση ήταν όμως άνευ αντικειμένου επειδή η ομάδα της Νίκαιας δεν έλαβε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού άδεια συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και υποβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική.

Η Επιτροπή Εφέσεων παράλληλα δικαίωσε τον Λουίς Μιγκέλ Απαρεσίδο, νυν ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Ψαχνών και πρώην του Ιωνικού Νίκαιας, ο οποίος πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με πενταετή αποκλεισμό για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια.

Εν τω μεταξύ, ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου κατέθεσε προσφυγή στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάννης κατά της κυβέρνησης για τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή της βολιώτικης ομάδας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.


«Καθαρή και κρυστάλλινη» η Λάρισα

Η ΠΑΕ Λάρισα με αφορμή τον τελεσίδικο υποβιβασμό της στη Β΄ Εθνική, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφήνει αιχμές για την νομική πληρότητα των αποφάσεων της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Η θεσσαλική ΠΑΕ υποστηρίζει ότι ο υποβιβασμός της ήταν φυσικό επακόλουθο του γεγονότος ότι δεν ενεπλάκη σε κανένα ύποπτο παιχνίδι και προειδοποιεί ότι θα επανέλθει την Δευτέρα ως προς τις αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων.

Η Λάρισα στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Τους τελευταίους τρεις μήνες απαλλάχθηκαν όλοι όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο στημένων αγώνων, καταδικάστηκε μόνο μία συνοικιακή ΠΑΕ ως αποκλειστικά υπεύθυνη, αλλοιώθηκε ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ (αφαίρεση βαθμών αντί για υποβιβασμό), προσβλήθηκε η λογική, κατέρρευσε κάθε έννοια ηθικής. Υπήρξαν και κάποιοι οι οποίοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δυστυχώς μειοψήφησαν. Ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χαρακτηρίζουν «για γέλια» τις αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Κάποια άλλα θεωρούν ότι οι αποφάσεις αυτές έβαλαν ταφόπλακα σε όποια προσπάθεια κάθαρσης έγινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άκρως επιτυχημένος είναι ο χαρακτηρισμός που της δόθηκε πρόσφατα: «Αυτή δεν είναι επιτροπή εφέσεων, αλλά επιτροπή αθωώσεων».
Η ΑΕΛ δεν διώχθηκε, δεν καταδικάστηκε, δεν ενεπλάκη ούτε κατά διάνοια στο σκάνδαλο στημένων αγώνων. Ως εκ τούτου, ήταν φυσικό επακόλουθο η απόρριψη της έφεσής μας από την Επιτροπή Αθωώσεων.

Στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων φιλάθλων η ΑΕΛ είναι καθαρή, κρυστάλλινη και αυτό μας δίνει δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια στα γήπεδα της Football League.

Περισσότερα τη Δευτέρα...».

.