Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος μιλάει για τις πολιτικές εξελίξεις

Ο γνωστός ξανθιώτης δημοσιογράφος περιγράφει τις εμπειρίες που αποκόμισε αλλά και τα συμπεράσματα που έβγαλε από τα γεγονότα του τελευταίου δεκαημέρου
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Πλέον μου έγινε ξεκάθαρο γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σαν το κύμα, μία πάνω μία κάτω». Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος μετά τα τελευταία γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα μέχρι να ορκιστεί νέα κυβέρνηση. «Προσπαθούσα όλο αυτό το διάστημα να καταλάβω τι συμβαίνει και βαδίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, όμως, έβγαλα το συμπέρασμα ότι όλο αυτό είναι στοιχείο της προσωπικότητας του Γιώργου Παπανδρέου».

Το τελευταίο είναι και αυτό που θα κρατήσει από την περιπέτεια που βίωσε εσχάτως η χώρα. Το ρεπορτάζ για τον Ιορδάνη είναι δεύτερη φύση, αδιαφορεί για την κούραση και την αϋπνία όταν συμβαίνουν ιστορικά γεγονότα. Δεν κρίβει όμως ότι του λείπει ο γιος του: «Μιλούσαμε μέσω Skype τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αυτήν την εβδομάδα ούτε αυτό πρόλαβα». Το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν κλείσουν οι κάμερες είναι «να ξεκινήσω το γυμναστήριο, έχω να πάω 20 μέρες», απαντά με παράπονο.

Παρά την διεισδυτικότητα του στο ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν πράγματα που ακόμα και ο Ιορδάνης δεν μαθαίνει ποτέ. «Όπως γιατί ο Παπανδρέου δεν ήθελε τον Παπαδήμο για Πρωθυπουργό». Δηλώνει υπέρμαχος της άποψης ότι ακόμα και να ξέρεις, δεν τα λες όλα, και θυμάται: «Όταν μπήκα στην δημοσιογραφία, υπήρχε ένα ρεπό που έλεγαν οι παλιοί και μου είχε μείνει: “ποτέ δεν απολύθηκε κανείς για κάτι που δεν είπε”».

Μετάνιωσε όμως για κάτι αυτές τις μέρες. «Θα ήθελα να πω περισσότερα για την υποψηφιότητα Κακλαμάνη αλλά κρατήθηκα». Τέλος, γνωρίζοντας από τα μέσα την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, χαρακτηρίζει το πολιτικό προσωπικό της χώρας «εγκλωβισμένο που αναζητά αδιέξοδο»!.

 
Πηγή:  http://www.protothema.gr/