Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Άπίστευτο: 2.000 πινακίδες παραδόθηκαν μόνο στην εφορία της Ξάνθης!

Πάνω από 2.000 οχήματα τέθηκαν σε ακινησία στην περιοχή λόγω της κρίσης και των ακριβών τελών κυκλοφορίας

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Πάνω από 2.000 οχήματα τέθηκαν σε ακινησία στην περιοχή της Ξάνθης σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Εφορίας, λόγω της κρίσης και των βαρών που συνεπάγεται η κυκλοφορία ενός οχήματος.

Έτσι αρκετοί ακινητοποιούν τα οχήματά τους και παραδίδουν τις πινακίδες, καθώς τα τέλη, οι ασφάλειες και τα διάφορα άλλα έξοδα επιβαρύνουν αισθητά τα οικονομικά κάθε οικογένειας. Επιπρόσθετα, η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας οδηγεί αρκετές επιχειρήσεις να μειώνουν τα οχήματα που χρησιμοποιούν, για περιστολή των εξόδων.

Πάντως ο αριθμός των 2.000 οχημάτων, συγκρινόμενος με τον μέγεθος του πληθυσμού της πόλης και, λαμβάνοντας υπόψην ότι ήδη έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα μεγάλων κυβικών από την προηγούμενη χρονιά λόγω των τιμών των καυσίμων, είναι ιδιαίτερα μεγάλος.


Παράταση για Τέλη και Πινακίδες

Στο μεταξύ παράταση μέχρι τις 13 Ιανουρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι για πολλούς ιδιοκτήτες ΙΧ είναι αναγκαίος ο μισθός του Ιανουαρίου για να είναι σε θέση να πληρώσουν.

Επίσης, το υπουργείο προσανατολίζεται σε ολιγοήμερη πράταση των προθεσμιών για την πληρωμή φόρων και την υποβολή δηλώσεων που εκπνέουν στις 30 Δεκεμβρίου.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/.