Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Εργαζόμενοι δημοτικής επιχείρησης της Θράκης κατέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας γιατί δεν πήραν Δώρο Χριστουγέννων

Δεν φτάνει ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 13 μήνες, στερήθηκαν και το δώρο παρότι προβλέπεται ρητά από το νόμο και είναι ποινικό αδίκημα η μη καταβολή του

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγαν οι 3 από τους 4 εργαζόμενους της ΕΑΠΑΞ, μετά τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων.

Όπως μετέδωσε το Κανάλι 6, οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 13 μήνες, στερήθηκε το δώρο παρότι προβλέπεται ρητά από το νόμο και έτσι οι υπάλληλοι – πλην του κ. Δερέ- προσέφυγαν στην Επιθεώρηση εργασίας.

Η ελπίδα διοίκησης και εργαζομένων ήταν η πολυσυζητημένη προγραμματική σύμβαση με το Κέντρο Πολιτισμού και το Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να υπάρξει οικονομική ενίσχυση της Εταιρίας, όμως τελικά δεν κατέστη δυνατόν να εγκριθεί στις 21 Δεκεμβρίου από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το σχετικό ρεπορτάζ επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων για την καθυστέρηση της σχετικής έγκρισης και τις πιθανές ευθύνες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρίας Αλέξανδρο Κυριακίδη, το πρόβλημα οφείλεται στις προηγούμενες διοικήσεις και το Δήμο, που οδήγησαν στο σημερινό πρόβλημα ρευστότητας.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/