Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Την έδρα της Εταιρίας Παροχής Αερίου ΑΜ-Θ διεκδικεί επισήμως η Αλεξ/πολη

Επιστολές για το θέμα έστειλε ο δήμαρχος της πόλης Ευάγγελος Λαμπάκης προς τον πρωθυπουργό, τα μέλη της κυβέρνησης, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτες

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Επιστολές δημάρχου Αλεξανδρούπολης στον πρωθυπουργό και στα μέλη της κυβέρνησης, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές του Ν. Έβρου σχετικά με τη διεκδίκηση της έδρας της Ε.Π.Α. Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης



Επιστολή στον Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο απέστειλε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης αιτούμενος τη στήριξή του ώστε να οριστεί η Αλεξανδρούπολη ως η έδρα της Εταιρίας Παροχής Αερίου (Ε.Π.Α.) Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης.



Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:



Κύριε Πρωθυπουργέ



Ο Έβρος και γενικότερα η Θράκη υπομένει την ύφεση που κατέκλυσε τώρα την Ελλάδα πάνω από 20 έτη.



Γεωργία, κτηνοτροφία, βιομηχανία και βιοτεχνία κατεστράφησαν σταδιακά και ο Έβρος ζει με τον στρατό και τις τρίτες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να είναι η πτωχότερη περιοχή της Ε.Ε.

Κύριε Πρωθυπουργέ η Αλεξανδρούπολη δικαιούται και οι θεσμικοί υποχρεούνται να δώσουν στην Θράκη, στον Έβρο, στην Αλεξανδρούπολη που είναι η καρδιά της Θράκης αυτό που δικαιούται θεωρουμένης αυτής της τελεσφόρησης της προσπάθειας ως θωράκιση όχι μόνο της Θράκης αλλά και της Ελλάδας. Εάν η νέα εταιρία παροχής αερίου (Ε.Π.Α.) ορίσει ως έδρα της την Αλεξανδρούπολη (ήδη οι δύο προηγούμενες εταιρίες φυσικού αερίου έχουν έδρα την Κομοτηνή και την Ξάνθη) θα δημιουργηθούν 500 θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την θωράκιση της ευαίσθητης Θράκης και ιδιαίτερα του Έβρου απέναντι σε ορατούς και αόρατους εχθρούς της που θέλουν την αποδυνάμωση της για να γίνει εύκολη λεία, χτυπώντας έτσι την καρδιά της Ελλάδας.



Επισυνάπτω την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 361/15-12-2011 έγγραφο μου προς την Δ.Ε.Π.Α. Α.Ε.



Με εκτίμηση,



Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης



Ευάγγελος Λαμπάκης







Αντίστοιχη επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και προς τα μέλη της κυβέρνησης, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές του Ν. Έβρου:



Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 361/15-12-2011 έγγραφο μου γνωστοποίησα προς την Δ.Ε.Π.Α. Α.Ε. την πρόθεση μου για διεκδίκηση της έδρας της Ε.Π.Α. Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης από τον Δήμο μας (Αλεξανδρούπολης).



Αξιότιμοι κύριοι



Απευθύνομαι σε σας θεσμικά προκειμένου να βοηθήσετε σ’ αυτή την προσπάθεια η οποία εάν τελεσφορήσει θα θωρακίσει την Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο, την Θράκη ακόμη περισσότερο.



Θα δημιουργήσει ισχυρότερο οικονομικό υπόβαθρο και κατ’ αντανάκλαση κοινωνικό, αφού θα δημιουργηθούν 500 περίπου νέες θέσεις εργασίας στον ακριτικό δήμο της Θρακικής γης μας.



Εάν κάποιος αγαπάει την Ελλάδα και θέλει να την προστατέψει από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους είναι η ώρα να επενδύσει σ’ αυτό, αφού δίνεται μέγιστη ευκαιρία για την ενίσχυση της ακεραιότητας της Θράκης και βέβαια κατά συνέπεια της Ελλάδας.



Ήρθε η ώρα αυτοί που θύμωσαν με πρόσφατες δη



λώσεις μου και αισθάνθηκαν ότι αποδυναμώνω την Θράκη εντοπίζοντας την απογύμνωση της από κάθε αναπτυξιακή προοπτική, ενώ έχει αυτοτελώς τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να είναι πρώτη περιοχή στην Ε.Ε. και όχι τελευταία, να αποδείξουν ότι αληθινά αγωνιούν για την Θράκη μας, για την Ελλάδα μας.



Περιμένω με αγωνία!



Επισυνάπτω την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 361/15-12-2011 έγγραφο μου προς την Δ.Ε.Π.Α. Α.Ε.







Με εκτίμηση,



Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης









Ευάγγελος Λαμπάκης