Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Μόνο 5 έργα στη Θράκη από τα 166 του νέου "Σχεσίου Μάρσαλ"

Εξολοκλήρου θα χρηματοδορηθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία με 10,5 δισ ευρώ συνολικά 166 έργα σε όλη την Ελλάδα, αλλά από αυτά μόνο τα πέντε αφορούν την περιοχή μας

            ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ


Μέσα στο κλίμα της ύφεσης και της γενικής μιζέριας, η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει τουλάχιστον έναν λόγο για να αισιοδοξεί. Ποιον; Την επανεκκίνηση 166 μεγάλων έργων σε όλη τη χώρα, ( πέντε μόνο από τα οποία αφορούν την Θράκη ), που θα χρηματοδοτηθούν με 10,5 δις ευρώ σχεδόν εξολοκλήρου από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Πρόκειται για «έργα προτεραιότητας» τα οποία εγκρίθηκαν από τον γερμανό επιτηρητή Χορστ Ράιχεντμπαχ και ήδη υποβλήθηκαν στις Βρυξέλλες και τον αρμόδιο επίτροπο για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν. Αμφότεροι Ράιχενμπαχ και Χαν βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και παρουσίασαν αυτό που ονομάστηκε το καλοκαίρι ως «νέο σχέδιο Μάρσαλ». Όπως έγινε γνωστό από την παρουσίαση της λίστας των 166 έργων, ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και ορισμένες δράσεις στην περιοχή μας.

Στον τομέα των οδικών έργων, η «ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» αλλά και του «κάθετου άξονα της Εγνατίας Αρδάνιο – Ορμένιο στις ενότητες Αρδάνιο – Μάνδρα και Μάνδρας – Ψαθάδων». Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στην περιοχή μας αναφορικά με τον κωδικό «λιμάνια» ή «αεροδρόμια», όμως σε αυτόν των σιδηροδρόμων αναφέρεται η «αναβάθμιση της γραμμής Αλεξανδρούπολης – Ορμένιο, μεταξύ Διδυμοτείχου και Μαρασίων».

Στον περιβαλλοντικό τομέα συναντάμε την «ανακύκλωση των αστικών στερεών αποβλήτων για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», που επίσης εντάσσεται στα μεγάλα αυτά έργα που θα έχουν απευθείας ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Τέλος, στον τομέα των έργων και των υποδομών στον τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης συναντάμε την «κατασκευή και εξοπλισμό του Νοσοκομείου Κομοτηνής στο νέο κτήριο με 200 κρεβάτια».

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/