Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Πρίνου

Μαίνονται οι ισχυροί άνεμοι

ΠΟΙΑ Η ΛΟΙΠΗ ΕΙΚΟΝΑ
ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ



Κλειστή παραμένει από νωρίς χθες το πρωί ως και αυτήν την ώρα η πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Πρίνου Θάσου λόγω των ισχυρών θυελλωδών ανέμων που πνέουν ανοιχτά του θαλάσσιου κόλπου της Καβάλας έντασης επτά μποφόρ. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Καβάλα προς Θάσο από το πορθμείο της Κεραμωτής αλλά μόνο με πλοία ανοιχτού τύπου.

Αν και υπάρχει σήμερα αισθητή βελτίωση, από το πρωί χθες επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προβλήματα με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν αναφέρθηκαν πλημμύρες σε κατοικίες ή καλλιέργειες. Μόνο σε ορισμένους δρόμους χρειάστηκαν αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο, αλλά δεν υπήρξε κανένας αποκλεισμός.

Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να κλείσει το τμήμα της Εγνατίας από το Βανιάνο έως την Κομοτηνή αν διαπιστωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί πλαγιομετωπικοί άνεμοι που πιθανόν να αποτελέσουν αφορμή για ατυχήματα. Δεν χρειάστηκε πάντως κάτι τέτοιο, αν και επισημαίνεται ότι οι οδηγοί οφείλουν να είναι προσεκτικοί σε εκείνο το σημείο...

.



Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Ξάνθης και Δράμας, ωστόσο τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο δρόμο προς τον Εχίνο και προς το Κάτω Νευροκόπι.