Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η πρώτη αντίδραση κύκλων του αρχιμανδρίτη Εφραίμ στην απόφαση προφυλάκισής του

Θέμα λεπτών να σταλεί το ένταλμα στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών ώστε να αρχίσει η αναζήτηση στο Άγιον Όρος για την σύλληψή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ


Ακραία πρόκληση αποτελεί η προφυλάκιση του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ την ώρα που πολιτικοί που ομολόγησαν χρηματισμό παραμένουν ελεύθεροι!


Το Δικαστικό Συμβούλιο μετά την διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακριτή, αποφάσισε σήμερα την προσωρινή κράτηση του πατρός Εφραίμ με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτος φυγής.

Να σημειωθεί ότι, κατά την απολογία του γέροντα, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης είχε κρίνει, πως αντί της προφυλάκισης, πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Για απόφαση, «η οποία δεν έχει απολύτως κανένα ηθικό και νομικό έρεισμα», έκανε λόγο ο συνήγορος του αρχιμανδρίτη Γιάννης Ματζουράνης.

Η προφυλάκιση ενός ρασοφόρου με διεθνώς αποδεκτό φιλανθρωπικό έργο και πνευματική προσφορά, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, έρχεται σε ένα ζοφερό σκηνικό πολιτικής και οικονομικής σήψης, για την οποία δεν υπάρχει κανείς ένοχος, κανείς κατηγορούμενος, κανένας προφυλακισμένος!

Μόλις χθές ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος δήλωσε στην ολομέλεια της Βουλής ότι οι περιβόητες έρευνες για το μαύρο χρήμα των βουλευτών στην Ελβετία είναι «κοροϊδία του λαού, αφού ο καθένας μπορεί να έχει μια off shore εταιρεία και όχι λογαριασμό στο όνομά του».

Στο βάθος του παρασκηνίου, κανένας πλέον δεν θέλει να θυμάται, όσους ομολόγησαν ότι έπιασαν με τα χέρια τους το μαύρο πολιτικό χρήμα της Siemens, το οποίο είτε ενθυλάκωσαν, βλέπε υπόθεση Μαντέλη, είτε μετέφεραν στα ταμεία του κόμματός τους, βλέπε υπόθεση Τσουκάτου.

Όμως δικαιοσύνη και πολιτικό σύστημα βρήκαν πεδίο «κάθαρσης» στο πρόσωπο ενός Μοναχού τον οποίοι οι ίδιοι κρατούν όμηρο πολιτικών παιχνιδιών επί μακρό χρονικό διάστημα και χωρίς κανένα στοιχείο για προσωπική του εμπλοκή σε οποιαδήποτε υπόθεση.

Έτσι, μέσα σε όλη αυτή την απερίγραπτη ελληνική πραγματικότητα, ο μοναχός Εφραίμ θεωρείται «ύποπτος φυγής» και διατάσσεται η προφυλάκιση του.

Ύποπτος φυγής ένας άνθρωπος που καθ’ όλο το διάστημα της δικαστικής του περιπέτειας, πραγματοποίησε 48 ομιλίες καλεσμένος σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, πρόσφατα βρέθηκε στην Μόσχα καλεσμένος του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Ρωσίας και πάντα επέστρεφε κανονικά στην χώρα και την Μονή του, αν και γνώριζε ότι πιθανώς να είχε ατυχή εξέλιξη η υπόθεσή του.


Πηγή:  http://briefingnews.gr/