Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εκτακτο: προφυλάκιση του Εφραίμ διέταξε χριστουγεννιάτικα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας

Συμφώνησε με την άποψη της ανακρίτριας και έτσι αυτήν την στιγμή εγγράφεται το ένταλμα σύλληψης, ώστε να ακολουθήσει η προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ αποφάσισε πριν λίγο το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, που συνήλθε για να άρει την διαφωνία της ανακρίτριας με τον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέο είχε κρίνει τον ηγούμενο Εφραιμ, μετά την απολογία του για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού. Ωστόσο, η άποψη του αρμόδιου Εισαγγελέα ήταν διαφορετική, καθώς έκρινε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι, όπως η καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, για να διασφαλίσουν την παρουσία του ηγούμενου Εφραίμ ενώπιον της Δικαιοσύνη.

Έτσι, το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο ηγούμενος Εφραίμ εναποτέθηκε στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, το οποίο συνήλθε σήμερα και αποφάσισε να φυλακιστεί. Αυτήν την ώρα γράφεται το ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο η Αστυνομία θα πάει στο Άγιον Όρος για να του φορέσει χειροπέδες και να τον οδηγήσει στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Εφραίμ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για το σκάνδαλο ανταλλαγών γης με το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που τον βαρύνουν αφορούν τις πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις και σε απάτη, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

.