Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο τουρνουά σκάκι στην Αλεξανδρούπολη

Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία και πρωτοκλασάτους αθλητές από πολλούς σκακιστικούς ομίλους της Θράκης καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδος

     ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ;

Ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε στο ALEXANDER BEACH HOTEL για δεύτερη χρονιά το χριστουγεννιάτικο ατομικό τουρνουά RAPID (γρήγορο σκάκι ) «ΦΑΡΟΣ 2011» με πολύ μεγάλη επιτυχία . Στην φετινή χρονιά ο Εθνικός θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη διάσταση στο τουρνουά ΦΑΡΟΣ 2011 κάλεσε αθλητές πέρα από τα σύνορα του Ν. Έβρου . Συμμετείχαν πρωτοκλασάτοι αθλητές από πολλούς σκακιστικούς ομίλους της Θράκης καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η περιφερική σύμβουλος η κ. ΚΟΥΚΟΥΒΕΛΑ ΛΙΤΣΑ, ο γενικός γραμματέας του Εθνικού ο κ. ΜΙΧΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και όλοι οι πρόεδροι των σκακιστικών συλλόγων του Έβρου .

Το τουρνουά αυτό ήταν και μία πρόβα για τους ημιτελικούς αγώνες του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος ομαδικού και ατομικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .





Διοργανωτής των αγώνων θα είναι ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης με την συνεργασία όλων των σκακιστικών συλλόγων του Έβρου.

Υπολογίζονται ότι περισσότερα από 500 παιδιά θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και αν συνυπολογίσουμε και τους συνοδούς, η Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενήσει για ένα Σαββατοκύριακο περισσότερους από 2.000 λάτρεις του σκακιού και του πολιτισμού .

Στους αγώνες του τουρνουά «ΦΑΡΟΣ 2011» για αθλητές και αθλήτριες πάνω από 18 ετών στην πρώτη θέση ήταν ο Θωμάς Μιχός της ΑΕΚ, στην δεύτερη θέση ήταν ο Βαλλιάνος Γεράσιμος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και στην τρίτη θέση ο Βαρσαμούδης Ιωάννης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Στους αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών στην πρώτη θέση ήταν ο Γαβριηλίδης Χαράλαμπος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην δεύτερη θέση ήταν ο Παπατσίμπας Ηλίας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και στην τρίτη θέση ήταν ο Αρπατζάνης Ηλίας του Σ.Ο. Σουφλίου.

Η καλύτερη γυναίκα του τουρνουά ήταν η Γκιντίδου Μαριάνθη του ΓΑΣ Σπάρτακου Διδυμοτείχου .

Η καλύτερη κορασίδα ήταν η Αρμπατζάνη Μαρία-Ελένη του Σ.Ο. Σουφλίου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση και το προσωπικό του ALEXANDER BEACH HOTEL για την άρτια φιλοξενία του.

Η ευχή και η φιλοδοξία όλων μας είναι, του χρόνου το τουρνουά ΦΑΡΟΣ 2011 να είναι Διεθνές .
 
.