Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Βρέθηκε λύση για την Αναπτυξιακή. Μαζικό "άδειασμα" Αγκόρτζα στο Δημ. Συμβούλιο

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται το δημοσίευμα του Χanthipress με όλο το ρεπορτάζ για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης
           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Με την ενεργοποίηση της σχετικής πρόβλεψης που υπήρχε στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής για την εξουσιοδότηση του Αντώνη Δαδαλιάρη, επιλύθηκε το προσωρινό πρόβλημα για την είσπραξη των οφειλομένων στο ΚΕΚ της Αναπτυξιακή.

Μετά από προτροπή και του Αντώνη Δαδαλιάρη από την Αθήνα, τη δωδεκάτη ώρα, οι Δήμαρχοι συμφώνησαν για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης που υπήρχε στην τελευταία Γ.Σ. και έτσι δίδεται η δυνατότητα στον εκπρόσωπο της ΕΑΣ Ξάνθης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποπληρωμή των προγραμμάτων που υλοποίησε το ΚΕΚ.

Κατά τα άλλα το συνολικό πρόβλημα της Αναπτυξιακής, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη, σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Επιμελητήριο, όχι ως προς την ουσία αλλά ως προς τον τρόπο εκπροσώπησης του Δήμου Ξάνθης.


Δήμαρχος-Μπένης εναντίον Αγκόρτζα

Τις ευθείες βολές συμπολίτευσης –κυρίως !- και ανιπολίτευσης εισέπραξε στην συζήτηση για το θέμα της Αναπτυξιακής Ξάνθης ο Απόστολος Αγκόρτζας. Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρίας, επέμεινε στον ισχυρισμό που προβάλει τις τελευταίες μέρες ότι έχει το δικαίωμα να εκπροσωπεί το Δήμο σε κάθε ενέργεια.
Τη θέση του διέψευσαν όλοι οι παριστάμενοι με πρώτο το Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, οποίος ανέφερε και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο ορισμός των εκπροσώπων του Δήμου αφορά μόνο στη Γενική Συνέλευση και δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν καμία σημαντική απόφαση, ή να συμμετάσχουν σε κινήσεις, χωρίς να έχουν νέο ορισμό και οδηγίες του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας σαφές ότι κανένας εκπρόσωπος δεν έχει το δικαίωμα να διαφοροποιείται. Σε ότι αφορά στην πρόταση του Επιμελητηρίου για άμεσο ορισμό εκπροσώπων είπε ότι δεν γίνεται αποδεκτή σε αυτή τη φάση.

Θέση στο θέμα πήρε και ο Δημήτρης Μπένης, ο οποίος ανέφερε ότι η εισήγηση του Επιμελητηρίου έφτασε στο Δήμο λίγο πριν τη συνεδρίαση και επιμένει στις αιτιάσεις των τελευταίων ημερών που τις θεωρεί ανεδαφικές και επικίνδυνες, εισηγούμενος να μην γίνουν δεκτές. Συμπλήρωσε πάντως ότι για το αναγκαίο ζήτημα που προβάλεται με τα χρήματα του ΚΕΚ, έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των Δημάρχων και επίλυσή του.


Πούλιος: «Μαζέψτε τους κύριε Δήμαρχε»

Ο Χρήστος Πούλιος πήρε το λόγο για να επιτεθεί στην προηγούμενη Διοίκηση και τον Απόστολο Αγκόρτζα λέγοντας ότι θα μπορούσε το προηγούμενο Δ.Σ. να ανακαλέσει τις παραιτήσεις του και να κάνει τις ενέργειες που ζητούνται τώρα και προχώρησε ακόμη παραπέρα λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν «αυτοί που διαχειρίστηκαν και έχουν την ευθύνη για το σημερινό κατάντημα να εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων και να λαϊκίζουν». «Κάποιοι είναι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου» ανέφερε για να απαντήσει ο Δήμαρχος Ξάνθης «Εγώ δεν διαφωνώ» και να λάβει την προτροπή από τον Χρήστο Πούλιο «Ε τότε συμμαζέψτε τους», υπονοώντας τον Απόστολο Αγκόρτζα, με την οποία ήρθε σε κόντρα.


Καρφιά και από Τσεγγελίδη

Παίρνοντας το λόγο ο Απόστολος Αγκόρτζας υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι στη διάρκεια της θητείας του στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής ο Δήμος εισέπραξε χρήματα από προγράμματα της Αναπτυξιακής. Εναντίον του Απ. Αγκόρτζα υπερθεμάτισε και ο Γιάννης Τσεγγελίδης. Απαντώντας στον συνάδελφό του, σημείωσε ότι επί των ημερών του ίδιου στην Αναπτυξιακή και πριν συμμετάσχει στη διοίκηση ο Α. Αγκόρτζας, «δεν επιτρεπόταν η σύναψη συμβάσεων με Δήμους παρά μόνο με ιδιώτες, όπως και ο ίδιος ο Α. Αγκόρτζας που ευνοήθηκε τότε», ήταν το «καρφί» που πέταξε ο πρώην Πρόεδρος της Αναπτυξιακής

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/