Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Καταδικάζει την πολιτική λιτότητας το Εργατικό Κέντρο Έβρου

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, η διοίκησή του καταδικάζει ομόφωνα την πολιτική λιτότητας που μας επιβάλουν η περίφημη κυβέρνηση ενότητας, η τρόικα και οι τραπεζίτες
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση «σωτηρίας» με 258 θετικές ψήφους, η Διοίκηση του Ε.Κ.Έβρου καταδικάζει ομόφωνα την πολιτική λιτότητας που μας επιβάλουν Κυβέρνηση, Τρόικα και τραπεζίτες.

Αναλύοντας τα Έξοδα του Προϋπολογισμού που προϋπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 170 δις ευρώ : τα 88,5 δις ευρώ πηγαίνουν σε τόκους και χρεολυσία- 30 δις σε ντόπιες Τράπεζες, λόγω της εφαρμογής του PSI. Τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιρούνται, διότι προβλέπεται να κουρευτούν χωρίς σάλιο και δεν υπόκεινται σε καμία απολύτως χρηματοδότηση- και τέλος άλλα 30 δις ευρώ θα δοθούν, ως κίνητρο, στις ξένες Τράπεζες για να συμμετάσχουν στην εφαρμογή του PSI.

Χοντρικά λοιπόν από τα 170 δις ευρώ των εξόδων του κράτους για το 2012, τα 149 δις ευρώ θα πάνε στους τοκογλύφους και στις τράπεζες (ξένες και ντόπιες) και μόλις τα 21 δις ευρώ θα πάνε για τις καθαρές κρατικές δαπάνες!

Καταλαβαίνουμε τώρα για ποιους δουλεύουμε πραγματικά , και ποιοι επιβάλλουν κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις χωρίς να ρωτούν κανένα.
Με τα δεδομένα αυτά, είναι «λογικό» να συμπεράνουμε, με πολλή διάθεση μαύρου χιούμορ, ότι επαληθεύονται οι εθνοπατέρες μας, και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ότι για την χρεοκοπία μας φταίνε οι παραπανίσιοι δημόσιοι υπάλληλοι και το πρόβλημα θα λυθεί με το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής περιόδου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος     Χατζηαναστασίου Μιχάλης

.