Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζονται τα σεμινάρια Μαγειρικής στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης

Στις 14 Δεκέμβρη το επόμενο από την βραβευμένη σεφ Στέλλα Σπανού και με θέμα τα «εορταστικά γεύματα»

ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ;


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συνεχίζει, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, σε συνεργασία με την βραβευμένη με το BEST IN THE WORLD AWARD COOKBOOK GOURMAND CHEF Στέλλα Σπανού τον κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης. Το Σεμινάριο του Δεκεμβρίου έχει θέμα: «Εορταστικά γεύματα»

Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομία εξαφανίζοντας την γευστική μας κουλτούρα.

Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι τέσσερις ώρες, θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν. Η θεματολογία περιέχει τις εξής ενότητες.


- Δεκέμβριος - Εορταστικά γεύματα

- Ιανουάριος - Μεταμορφώνοντας το Κρέας

- Φεβρουάριο – Μεζέδες / Σαλάτες

- Μάρτιος - Νηστίσιμα / Ιδιαίτερα Φαγάκια

- Απρίλιος - Γλυκά κουταλιού / ταψιού
- Μάιος - Μαγειρεύουμε το ψάρι

Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος - συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.

Επιμελείται μενού και μπουφέδες για εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με το STELLA’S HOME CATERING, διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.

Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» και «Καβάλας γεύσεις».

Υπό έκδοση βρίσκονται τα βιβλία της «Θράκη – Αιγαίο - Κύπρος» και «Χαλκιδικής μαγειρέματα».

Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας, 2541026635 -29282 καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

.