Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Εβγαλαν στην εφεδρεία τον μοναδικό υπάλληλο στο τελωνείο Σαμοθράκης

Σοβαρά προβλήματα στα καύσιμα (και όχι μόνο) μετά την πρωτάκουστη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να βγάλει στην εφεδρεία τον μοναδικό τελωνειακό υπάλληλο του νησιού! 
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε καθεστώς αναγκαστικού λουκέτου βρίσκεται το τελωνείο της Σαμοθράκης, μετά την πρωτάκουστη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να βγάλει στην εφεδρεία τον μοναδικό τελωνειακό υπάλληλο του νησιού! Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο νησί, όπου πλέον δημιουργούνται τεράστια προβλήματα με την τροφοδοσία καυσίμων.




Η απόφαση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο των φορέων και κατοίκων του νησιού, όσο και της βουλευτού Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένης Τσιαούση, αλλά και του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άκη Γεροντόπουλου. Παράλληλα, παρέμβαση με επιστολή προς την κυβέρνηση έκανε και ο δήμαρχος Γιώργος Χανός.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η κα Τσιαούση, τα προβλήματα που προκύπτουν, ιδιαίτερα για τους αλιείς, είναι πολύ σοβαρά και χρήζουν άμεσης μέριμνας κι επίλυσης. «Ένας πολύ βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας του ακριτικού νησιού της Σαμοθράκης είναι η αλιεία και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας του θέματος που έχει προκύψει με τα καύσιμα. Ταυτόχρονα όμως και οι υπόλοιπες παραγωγικές δομές του νησιού αδυνατούν να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα, με συνέπεια σε περίοδο οικονομικής κρίσης για τη χώρα να περιορίζεται και να στρεβλώνεται η ομαλή οικονομική δραστηριότητα του νησιού».


Σε διαμαρτυρία προέβη και ο δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός, προς το Υπουργείο Οικονομικών.

«Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τον σχεδιασμό κατάργησης του τελωνείου από το ακριτικό νησί της Σαμοθράκης.

Σας γνωρίζουμε ότι ήδη με την απομάκρυνση του τελωνειακού υπαλλήλου από το νησί μας έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με την τροφοδοσία καυσίμων κυρίως με τους παράκτιους αλιείς αλλά και με άλλες παραγωγικές ομάδες οι οποίες με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να εργαστούν.

Στο νησί μας υπάρχει αποθήκη καυσίμων για την λειτουργία την οποίας είναι απολύτως απαραίτητη η ύπαρξη τελωνείου. Επίσης όσον αφορά τις προσπάθειές μας επιτέλους να συνδέσουμε το νησί μας με τα τουρκικά παράλια, η κατάργηση του τελωνείου αποτελεί την χαριστική βολή.

Ζητάμε άμεση την στήριξη του αιτήματός μας για με κάθε τρόπο», αναφέρει στην επιστολή του.


Παράλληλα, σε διαμαρτυρία προχώρησε και το Σωματείο Παράκτιων Αλιέων Σαμοθράκης, με αποδέκτη τον Άκη Γεροντόπουλο, ο οποίος έκανε παρέμβαση με τη σειρά του στο υπουργείο Οικονομικών, απ’ όπου ενημερώθηκε ότι το τελωνείο δεν θα κλείσει. Ωστόσο, όπως λένε οι αλιείς, περιμένουν να δουν πράξεις…
 

Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/