Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη καθηγητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius στην αντιπεριφέρεια Έβρου

Τους εκπαιδευτικούς από Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Πολωνία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Τουρκία που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δέχθηκε στο γραφείο της η Γεωργία Νικολάου
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Πολωνία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Τουρκία που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius με θέμα «Ένα στοίχημα για μια πράσινη πόλη», δέχθηκε χτες στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.

Η κ. Νικολάου καλωσόρισε την αποστολή, που συνόδευαν η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης-που συμμετέχει στο πρόγραμμα- κ. Μαλακόζη Ελισάβετ και η καθηγήτρια κ. Μάργου Παναγιώτα, και τους ευχήθηκε να ζήσουν μαζί με τους μαθητές τους ένα «συναρπαστικό ταξίδι στον Έβρο με την πλούσια πολιτιστική παράδοση και φυσική ομορφιά».

«Η επαφή των εκπαιδευτικών και των μαθητών με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση άλλων χωρών δημιουργούν φιλίες μεταξύ των λαών, γεγονός που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρήνη» είπε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου και πρόσθεσε: «Ως εκπαιδευτικός και διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, είχα την ευκαιρία συμμετέχοντας σε ανάλογα προγράμματα, να ζήσω όμορφες εμπειρίες και να μυηθούμε, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον άλλων χωρών και παράλληλα να γνωρίσουμε το εκπαιδευτικό τους σύστημα. Το σημερινό πρόγραμμα δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να προβληματιστούμε και να γνωρίσουμε τι σημαίνει πράσινη πόλη και πώς η κάθε χώρα το αντιμετωπίζει».

Οι ξένοι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την υποδοχή και τη θερμή φιλοξενία που τους επιφύλαξε η κ. Νικολάου και της πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα από τις χώρες τους.

Από την πλευρά της η κ. Νικολάου τους χάρισε έργα που είχαν κατασκευάσει οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, έναν ταξιδιωτικό οδηγό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, καθώς και το cd «Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Έβρο».

.