Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Νέα ζωντανή μετάδοση όπερας σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Rodelinda: όπερα σε τρεις πράξεις ...  και στο διάλλειμα μουσική με όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά

   ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συγκλονιστική στην πρεμιέρα του 2004 στη Μητροπολιτική Όπερα της πολυαναμενόμενης παραγωγής του Stephen Wadsworth, η Renee Fleming επαναλαμβάνει τον ομώνυμο ρόλο. Στο πλευρό της η Stephanie Blythe και ο κόντρα-τενόρος Andreas Scholl. Διευθύνει ο Harry Bicket, ειδικός στο ρεπερτόριο Μπαρόκ. Η Renee Fleming σε μια συγκλονιστική ερμηνεία της Ροντελίντα ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το Σάββατο στις 3 Δεκεμβρίου στις 19.30 σε ζωντανή σύνδεση με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκη Στο πλευρό της η Stephanie Blythe και ο κόντρα-τενόρος Andreas Scholl. Διευθύνει ο Harry Bicket, εξειδικευμένος στο ρεπερτόριο Μπαρόκ. Το Λιμπρέτο είναι του Nicola Haym. Η προβολή γίνεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Πρώτη εμφάνιση της EcoArt με μπάντα οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά

Στο διάλειμμα της όπερας θα συντροφεύσει τους θεατές για πρώτη φορά ολόκληρη EcoArt band. Η EcoArt band που αποτελείται από Κομοτηναίους καλλιτέχνες, με κατοχυρωμένη την πατέντα κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά, κάνει την πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση, με ένα μουσικό πρόγραμμα διάρκειας 20 λεπτών με Mozart, Vivaldi, Villa Lobos. Η μπάντα είναι δημιουργία του Χρήστου Τσονια (κατασκευαστή των μουσικών οργάνων) και του σύνθετη και μουσικού Δημήτρη Σβυντρίδη, ο οποίος έχει και την μουσική επιμέλεια.

Αποτελείται από τους μουσικούς: Δημήτρη Σβυντρίδη (κιθάρα από χαρτί και μια από τζιν ύφασμα), Φώτη Ζανελάρη (βιολί από τζιν ύφασμα και ένα βιολί από χαρτί), Δέσποινα Λεωντζάκου (βιολοντσέλο από χαρτί), Φωτεινή Τσιαλίκη (Grand piano υβριδικό από χαρτί και ύφασμα), Μαρία Περπερίδου (Φωνή - τραγούδι) και Παντελής Καραματσούκης (συνεργάτης, στις μουσικές εμφανίσεις στο πιάνο).

.