Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Με την εκδορμή του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης στην Κωνσταντινούπολη

Τα μέλη του επισκέφθηκαν την Πόλη με αφορμή τον προχθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού για την Ευρωλίγκα, αλλά ειχαν την ευκαιρία να ζήσουν και άλλες εμπειρίες

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΕΣ


Το thrakisport και ο Βασίλης Στοάκης βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε, ακολουθώντας την εκδρομή του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης. Σε μία μοναδική εμπειρία για όλους μας, ήταν ένα εκπληκτικό τριήμερο, στο οποίο συνδυάστηκε μπάσκετ υψηλού επιπέδου και ¨Μάθημα Ιστορίας¨, καθώς δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε την Βασιλεύουσα. Σε ένα διαφορετικό άρθρο, που έχει χαρακτήρα οδοιπορικού, θα προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Σημείωση: Σε 500 λέξεις δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν τα συναισθήματα και οι εικόνες που ζήσαμε, όπως και η συγκίνηση από την πρώτη μας επίσκεψη στην Πόλη.


Επίσκεψη στο Πατριαρχείο

Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης και πρώτος σταθμός ήταν το Πατριαρχείο, το οποίο μάλιστα γιόρταζε επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Συγκίνηση για ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της Ορθοδοξίας, όπως και για την Μεγάλη του Γένους σχολή. Το πρόγραμμα στη συνέχεια περιελάμβανε ξεκούραση και φαγητό σε εστιατόριο της Πόλης, με το κεμπάμπ να είναι πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων εκδρομέων. Επιβεβλημένη θεωρείται η επίσκεψη στην Κλειστή αγορά αλλά και στην Πλατεία Ταξίμ και στα καταστήματα της περιοχής, την οποία οι Τούρκοι φρόντιζαν να είναι καλοδιατηρημένη, καθαρή και ασφαλής. Η βραδιά έκλεισε με ένα ζεστό τσάι στον 18ο όροφο καφετέριας στην Πλατεία ταξίμ, με την Κωνσταντινούπολη να είναι κυριολεκτικά στα πόδια σου. Απίστευτης ομορφιάς σκηνές, που έχουν χαραχθεί για τα καλά στη μνήμη όλων μας.


Επιβεβλημένη η επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά...
Πέμπτη πρωί και το μυαλό όλων στο απογευματινό παιχνίδι. Ωστόσο επιβάλλεται μια πρωινή βόλτα στα κεντρικά σημεία και η επίσκεψη στην Αγία Σοφία. Συγκίνηση και δέος μπροστά στο μεγάλο αυτό κατασκέυασμα, το οποίο ναι μεν το έχουν καλοδιατηρημένο οι Γείτονες, ωστόσο είναι εμφανής η βεβήλωση και το μένος που βγάλανε πάνω σε αυτό το μεγάλο Χριστιανικό κτίσμα. Ακόμα και τα ιστορικά στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούσαν ήταν λανθασμένα αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκολο να αλλάξει κάτι. Αλλά πάντα στο μυαλό τριγύριζε όσο βρισκόμασταν μέσα στην Αγιά Σοφιά πως ¨Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ναι¨. Απέναντι το Μπλε Τζαμί, λίγο πιο κάτω η αγορά Μπαχαρικών, όλα γεμάτα κόσμο και ανάμεσα τους πολλοί τουρίστες. Κάθε φορά που μας άκουγαν να μιλάμε μεταξύ μας γυρνούσαν και ρωτούσα ¨Γιουνάν¨ εννοώντας φυσικά την καταγωγή μας (ως γνωστόν στην Τουρκία η Ελλάδα ονομάζεται Yunanistan) .


Ώρα για Feel Devotion

Ήρθε η ώρα του γηπέδου και προηγήθηκε η επίσκεψη στο ξενοδοχείο ( ΕΔΩ )που είχε καταλύσει η ομάδα του Πειραιά με τους εκδρομείς να φωτογραφίζονται με τους φίλους της ομάδας και εν συνεχεία να παίρνουν τις θέσεις τους στη σουίτα του Σινάν Ερντέν, καθώς η ΚΑΕ Ολυμπιακός φρόντισε για κάθε λεπτομέρεια. Όμορφη ατμόσφαιρα με τους φίλους της Φενέρμπαχτσε να δημιουργούν καυτό κλίμα. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο πεντάλεπτο και την κρίση εθνικισμού που τους έπιασε, φωνάζοντας ρυθμικά ¨Ινσταμπούλ, Ινσταμπούλ¨ θέλοντας να πικάρουν τους Έλληνες, όλα τα υπόλοιπα κύλησαν ομαλά. Η νίκη ήρθε φυσιολογικά για τους Τούρκους, βάσει εικόνας της αναμέτρησης, με 86-70 και όλοι πήραν το δρόμο της επιστροφής.


Υπόσχεση για ¨Ρεβάνς¨ στην επόμενη επίσκεψη

Οι Έλληνες, παρά την στενοχώρια για την ήττα της ελληνικής ομάδας, δεν πτοήθηκαν, Αντιθέτως φωτογραφήθηκαν με τους αθλητές και των δύο ομάδων και πήραν το δρόμο για το ξενοδοχείο. Την επόμενη μέρα αναχωρήσαμε από το ξενοδοχείο, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, αφήνοντας για την επόμενη επίσκεψη στην Πόλη τα υπόλοιπα μέρη, που πρέπει να επισκεφτούμε.

Αυτό που μετράει μετά από τέτοιες εκδρομές είναι οι στιγμές, οι φιλίες που δημιουργούνται και οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκτάμε. Υγεία να έχουμε λοιπόν και να μπορούμε να ταξιδεύουμε, συνδυάζοντας αθλητισμό, ιστορία μα πάνω από όλα ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ...

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/