Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Το βαν που μετέφερε μετανάστες συγκρούστηκεστον Ίασμο με... άλογο

Το αποτέλεσμα ήταν να αχρηστευθεί και οι λαθρομετανάστες να αρχίσουν να περπατούν στον δρόμο και να συλληφθούν, ενώ ο 40χρονος έλληνας διακινητής διέφυγε και αναζητείται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 14 λαθρομετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας ένας 40χρονος ημεδαπός διακινητής, που διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται. Οκτώ από τους διακινούμενους είναι υπήκοοι Ερυθραίας, τρεις υπήκοοι Σομαλίας, δύο υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Μυανμάρ (Βιρμανίας).

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους 14 λαθρομετανάστες να κινούνται πεζοί, στην ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου, σε τρεις ομάδες και τους συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι επέβαιναν σε Ι.ΧΦ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος Έλληνας, ο οποίος τους παρέλαβε από απροσδιόριστο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και τους προωθούσε στην ενδοχώρα με τελικό προορισμό την Αθήνα. Λίγες ώρες νωρίτερα, στην είσοδο του Πολυάνθου Ροδόπης, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα άλογο, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές σε αυτό, οπότε και το εγκατέλειψαν.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος δράστης έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

.