Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Διαβεβαιώσεις ότι τα κοτόπουλα Ξάνθης είναι ασφαλή

Η παράβαση που ανακοινώθηκε αφορούσε την περσινή χρονιά ενώ όλοι οι έλεγχοι στην φετινή ήταν καθαροί

                          ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την περιμέναμε την ανακοίνωση του τμήματος Κτηνιατρικής σχετικά με το θέμα που φιλοξένησε, αποκλειστικά μάλιστα η εφημερίδα μας την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρία Γενάδιος. Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης λοιπόν, ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με την επιβολή διοικητικής κύρωσης (χρηματικό πρόστιμο) για παράβαση της νομοθεσίας και συγκεκριμένα ανίχνευση καταλοίπων νιτροφουρανίων σε δειγματοληψία κρέας πουλερικών σε πτηνοτροφική εκμετάλλευση της Ξάνθης:

Η δειγματοληψία αφορά συγκεκριμένη παρτίδα πουλερικών και πραγματοποιήθηκε το έτος 2010 στα πλαίσια Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου. Στην εκμετάλλευση διενεργήθηκαν αυξημένες δειγματοληψίες για το έτος 2011, οι οποίες είναι όλες αρνητικές.

Ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από την κατανάλωση κρέατος πουλερικών και δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των παραγόμενων από αυτά τροφίμων.

Η συγκεκριμένη πτηνοτροφική εκμετάλλευση δεν έχει απασχολήσει ποτέ την υπηρεσία μας κατά το παρελθόν σε θέματα ανίχνευσης καταλοίπων, παρά τους επανειλημμένους ελέγχους που πραγματοποιούνται κάθε έτος.

(Απαραίτητες οι διευκρινήσεις αυτές και πιστεύω ότι τις περίμενε ο κόσμο της Ξάνθης).
 
 
Πηγή:  http://www.xanthinews.gr/