Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Θρίαμβος για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην Σύρο

Νίκησε με 1-3 τον Φοίνικα στην Ερμούπολη, προσγειώνοντάς τον ανώμαλα μετά την κατάκτηση του League Cup

   ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Ανώμαλη επαναφορά στην Α1 για τους Συριανούς, που ηττήθηκαν στο γήπεδό τους από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-1.

Η κατάκτηση του League Cup μπορεί να έκανε ευχάριστη την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος για τον Φοίνικα, η επαναφορά ωστόσο στην Α1 δεν ήταν ομαλή για την ομάδα της Σύρου.

Οι παίκτες του Νεόφυτου γνώρισαν τη δεύτερη εντός έδρας ήττα τους (η πρώτη από τον Ολυμπιακό), αυτή τη φορά από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-1. Και αυτό, παρόλο που πήραν σχετικά εύκολα το πρώτο σετ και όλα έδειχναν ότι θα έφταναν σε μια εύκολη επικράτηση απέναντι στους θρακιώτες.

Τελικά οι παίκτες του Γιάννη Ανδρεάδη αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και με αντεπίθεση διαρκείας κατόρθωσαν να πάρουν τα τρία επόμενα σετ και να φύγουν με τρίποντο από την Σύρο, που παραδοσιακά θεωρείται μια από τις πιο καυτές και δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκονζάλες πέτυχε 20 πόντους με 4 άσους, ενώ mvp του αγώνα ψηφίστηκε ο Γραμματικάκης που κέρδισε άλλους 12 πόντους για την ομάδα του Έβρου.

Τα σετ: 25-17, 22-25, 24-26, 22-25.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Νεόφυτος): Ντάγκουμπιτς 6, Κουρνέτας 4, Θάνος 5, Νικηφορίδης 11, Ντόκιτς 20, Λάππας 16 / Κουρούπης (λ)59%-31% αρ.)/ Σουλτανόπουλος 6, Παπαγγελόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ανδρεάδης): Καβαρτζίεφ, Κόβατς 6, Γκονζάλεζ 20, Γραμματικάκης 12, Δαλακούρας 7, Κουμεντάκης 14 / Μίτρεφ (λ. - 62%, 31%αρ, Δαλακούρας 1, Σιδηρόπουλος 3, Παπάζογλου

.