Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη Χατζηοσμάν στον Χρήστο Παπουτσή και τον διοικητή ΟΓΑ

Ζήτησε ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών και παράταση στις πληρωμές του ασφαλιστικού οργανισμού

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, επισκέφτηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Είχε προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή με μέλη της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νομού Ροδόπης στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της οποίας τα μέλη της ένωσης παρέδωσαν στο βουλευτή υπόμνημα με τα αιτήματά τους και συζήτησαν πιθανούς τρόπους επίλυσής τους. Πλήρη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, καθώς το έλλειμμα σε αστυφύλακες της Ροδόπης ξεπέρασε τους εκατό. Αντικατάσταση όλων των παλιών οχημάτων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα και επίσπευση διαδικασιών για τη λειτουργία του τμήματος μεταγωγών - δικαστηρίων, ήταν, μεταξύ άλλων τα αιτήματα που εξέφρασαν στον βουλευτή, οι αστυνομικοί.

Ο βουλευτής προώθησε τα αιτήματα στον υπουργό και περιέγραψε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ροδόπης με μείζον πρόβλημα την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και άλλα συναφή, όπως τον περιορισμό λειτουργικών δαπανών.

Επιπλέον, έθεσε στον υπουργό και άλλα ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου, όπως είναι η αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην Ροδόπη. Ζήτησε τη συνδρομή του υπουργού για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φαινόμενα εγκληματικότητας.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον βουλευτή για την ανάδειξη των προβλημάτων της Ροδόπης, δεσμεύτηκε να μελετήσει το υπόμνημα της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης, κατέγραψε όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο βουλευτής και υποσχέθηκε να απαντήσει και να μεριμνήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση τους.

Την Τετάρτη ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν επισκέφτηκε, το διοικητή και τον υποδιοικητή του ΟΓΑ, Παναγιώτη Πετρούλα και Βασίλη Δόριζα. Ο βουλευτής ζήτησε την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών κλάδου κύριας ασφάλισης μέχρι τέλους του έτους, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας. Επιπλέον, έθεσε στο διοικητή και υποδιοικητή γενικότερα θέματα του Οργανισμού, που απασχολούν τους ασφαλισμένους και εξέφρασε την πεποίθησή του για μία αρμονική συνεργασία. Η διοίκηση του ΟΓΑ ανέφερε ότι δρομολογείται η παράταση της προθεσμίας πληρωμής, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως. Βάσει της απόφασης του διοικητή οι πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του κλάδου κύριας ασφάλισης παρατείνονται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011, χωρίς αναπροσαρμογή των ποσών των εισφορών αλλά με τις τιμές που ίσχυαν στις 30-11-2011. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ μέχρι την Παρασκευή 16-12-2011, ενώ μετά την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώσουν μόνο μέσω της ΑΤΕ με την προσκόμιση του ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ.